27. června 2018 • 18:30

Švýcarsko - Kostarika 2:2. Evropané přišli o výhru, ale postupují

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarsko v posledním zápase skupiny E na mistrovství světa remizovalo s Kostarikou, když přišlo o výhru až v nastaveném čase. Na konečných 2:2 vyrovnal z penalty Bryan Ruiz, a to s notnou dávkou štěstí, když se míč odrazil do branky od zad brankáře Sommera. Přesto se mohou Evropané radovat z postupu do osmifinále, ve kterém narazí na Švédsko.



Góly

Domácí: 31. Džemaili, 88. Drmić

Hosté: 56. Waston, 90+3. Sommer (vl.)

Sestavy

Domácí: Sommer – Lichtsteiner (C), Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Behrami (60. Zakaria), Xhaka – Shaqiri (81. Lang), Džemaili, Embolo – Gavranović (69. Drmić).

Hosté: Navas – Gamboa (90+3. Smith), J. Acosta, G. González, Waston, Oviedo – Colindres (81. Wallace), C. Borges, Guzmán (90+1. Azofeifa), B. Ruiz (C) – J. Campbell.

Náhradníci

Domácí: Moubandje, Elvedi, Lang, Freuler, Seferović, Mvogo, Fernandes, Zakaria, Drmić, Djourou, Bürki

Hosté: Smith, Duarte, Bolaños, Venegas, Wallace, Azofeifa, Calvo, Tejeda, Pemberton, Ureña, Gutiérrez, Moreira

Karty

Domácí: Lichtsteiner, Zakaria, Schär

Hosté: Gamboa, J. Campbell, Waston

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (vš. FRA)

Stadion

Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod)

Návštěva

43319 diváků

Švýcaři dvakrát vedli zásluhou Blerima Dzemailiho a Josipa Drmice, ale Kostarika ukončila střelecký půst na šampionátu a pokaždé vyrovnala. Nejprve se trefil Kendall Waston a v samotném závěru si penaltu Bryana Ruize smolně srazil do branky gólman Yann Sommer.

Úvod utkání patřil Kostarice, která už před zápasem měla jistotu, že skončí ve skupině a čtvrtfinále z roku 2014 neobhájí. V šesté minutě nebezpečně hlavičkoval Borges a chvíli nato dobře střílel Ruiz, ale brankář Sommer v obou případech předvedl pohotové zákroky.

O pět minut později už sice Colindres technickou střelou Sommera překonal, ale míč skončil na břevně. Ve 21. minutě si švýcarský gólman poradil s ranou Ovieda a dal tak šanci spoluhráčům udeřit na opačné straně. Po půlhodině hry sklepl Embolo centr k Dzemailimu, který se z malého vápna nemýlil.

Střelce Kendalla Wastona nahánějí jeho kostaričtí spoluhráči
Střelce Kendalla Wastona nahánějí jeho kostaričtí spoluhráči

Odměny za aktivní hru se Kostarika dočkala po přestávce - v 56. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Waston. Kostarika se tak dočkala prvního gólu na mistrovství, když v Rusku skórovala jako poslední ze všech účastníků. Stejně jako před čtyřmi lety se tak prosadily všechny týmy.

Švýcarsko inkasovaná branka probrala a v 79. minutě Drmic trefil břevno. Dvě minuty před koncem už se střídající útočník dočkal. Po podklouznutí jednoho z obránců se dostal snadno k míči a poslal ho přesně k tyči. Vzápětí sice rozhodčí nařídil penaltu ve prospěch Kostariky, video však upozornilo na ofsajd a pokutový kop byl odvolán.

Vzápětí ale Zakaria fauloval Campbella a Kostarika se už tentokrát penalty dočkala, i když jí k tomu pomohla velká dávka štěstí. Střela Ruize se totiž odrazila od břevna do hlavy gólmana Sommera a od ní do branky.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 1 0 5:1 7
2. Švýcarsko 3 1 2 0 5:4 5
3. Srbsko 3 1 0 2 2:4 3
4. Kostarika 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud