30. června 2018 • 21:55

Uruguay – Portugalsko 2:1. Ronalda a spol. vyřídil Cavani dvěma góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Uruguaye se stali druhými čtvrtfinalisty mistrovství světa v Rusku. Jihoamerický celek porazil v osmifinále úřadující evropské šampiony Portugalce dvěma góly Edinsona Cavaniho 2:1 a mezi nejlepších osm týmů na MS postoupil po osmi letech. Cavani na stadionu v Soči v sedmé minutě otevřel skóre hlavičkou a v 62. minutě rozhodl technickým obstřelem ke vzdálenější tyči. Na 1:1 srovnal o sedm minut dříve Pepe.



Uruguay se ve čtvrtfinále utká s Francií a bude usilovat o první postup do semifinále MS od roku 2010, kdy skončila čtvrtá. Portugalsko naopak prohrálo v základní hrací době teprve druhý z posledních 33 soutěžních zápasů a na třetí postup do čtvrtfinále nedosáhlo.

Uruguay vstoupila do zápasu výborně a v sedmé minutě po skvělé akci otevřela skóre. Cavani našel dlouhým pasem napříč hřištěm Suáreze, ihned nasprintoval do vápna a hlavou v plném běhu proměnil centr od spoluhráče z útoku ve vedoucí gól.

Uruguay ve zbytku první půle zahustila prostor před svým pokutovým územím a nepustila Portugalce do větší šance. Naopak v polovině první půle protáhl na druhé straně brankáře Patrícia Suárez.

Na začátku druhém půle se Uruguayci na chvíli nechali zatlačit a soupeř toho využil k vyrovnání. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu zůstal volný Pepe a hlavou nedal Muslerovi šanci. Portugalský stoper dal v 99. utkání za reprezentaci šestý gól.

Luis Suárez (Uruguay) a Pepe (Portugalsko)
Luis Suárez (Uruguay) a Pepe (Portugalsko)

Uruguay inkasovala první branku v letošním roce, v předchozích šesti duelech včetně utkání s českým týmem na březnovém turnaji v Číně (2:0), udržela čisté konto. Série neprůstřelnosti jihoamerického týmu se zastavila na 597 minutách.

Uruguayci se však obdrženým gólem nenechali zdeptat a v 62. minutě opět vedli. Bentancur posunul míč na Cavaniho a ten technickou ranou placírkou k tyči obstřelil Patrícia. Dvě největší hvězdy daly pět ze sedmi gólů Uruguaye na turnaji v Rusku: Cavani se trefil třikrát, Suárez dvakrát.

Portugalci znovu přidali a srovnat mohl Bernardo Silva, jenže Muslerovu chybu nepotrestal a prázdnou branku netrefil. O chvíli později musel střídat zraněný Cavani a ze hřiště mu pomáhal portugalský kapitán Ronaldo.

Portugalci v závěru měli velký tlak, útok šel podpořit i brankář Patrício, ale srovnat se jim nepovedlo. Mistři světa z let 1930 a 1905 Uruguayci vyhráli i sedmý letošní zápas a na MS si připsali čtyři výhry v základní hrací době za sebou poprvé od 50. let.

Góly

Domácí: 7. Cavani, 62. Cavani

Hosté: 55. Pepe

Sestavy

Domácí: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Laxalt – Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani (74. Stuani).

Hosté: Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Mário (84. Manuel Fernandes) – Guedes (74. André Silva), Ronaldo (C).

Náhradníci

Domácí: Varela, Sánchez, Rodríguez, De Arrascaeta, Stuani, Campaña, Silva, Pereira, Gómez, Coates, Urretaviscaya, Silva

Hosté: Alves, Fernandes, Moutinho, Silva, Lopes, Dias, Fernandes, Martins, Rui, Quaresma, Soares, Beto

Karty

Hosté: Ronaldo

Rozhodčí

Ramos – Torrentera, Hernández (všichni Mexiko)

Stadion

Olympijský stadion Fišt (Soči)

Podívejte se na rozpis play off MS 2018

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud