30. června 2018 • 23:02

Smutný hrdina Cavani. Trefil postup, pak ho zraněného odvedl Ronaldo

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelil dva veledůležité góly a poslal Ronalda a spol. na letadlo domů. Snajpr Edinson Cavani rozhodl bitvu mezi Uruguayí a Portugalskem (2:1) a stal se hrdinou zápasu. Otázkou zůstává, zda si na šampionátu ještě zahraje. Duel s Portugalci kvůli zranění nedohrál. Odpajdat ze hřiště mu musel pomoct sympaticky Cristiano Ronaldo, pro kterého to bylo poslední utkání na turnaji.



Ve skupině Uruguay nedostala ani jeden gól. Ten první přišel až v osmifinále od Portugalce Pepeho, jenže jihoamerický celek vstřelil o branku víc a postoupil. Velkou zásluhu na tom měla zabijácká dvojka Edinson Cavani a Luis Suárez .

Mezi těma dvěma to klape. O tom není sporu. Šlo totiž už o pátý gól během posledních tří mistrovství světa, který společně vymysleli. Buď dal branku Cavani a nahrával Suárez nebo naopak.

Jihoamerickému týmu proti Portugalsku na dvě trefy stačili pouze tři pokusy na bránu. Tato smrtící souhra ukončila evropským šampionům sen o triumfu na Mundialu. Naopak pro Uruguay jde o historické vítězství, protože na mistrovství světa porazili evropského soupeře ve vyřazovací části poprvé od roku 1954. Tehdy porazili Anglii 4:2.

"Jsem nadšený, co jsme dnes dokázali. Byl to hodně emotivní zápas a těžko se mi hledají slova. Cítíme jen štěstí. Náš sen je skutečností a doufám, že můžeme dojít ještě dál," řekl po utkání Cavani.

Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí zraněného Edinsona Cavani během osmifinále MS
Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí zraněného Edinsona Cavani během osmifinále MS

I když jihoamerický celek postoupil, tak není vůbec jisté, jestli se proti svému čtvrtfinálovému soupeři Francii budou moci spolehnout na osvědčené ofenzivní duo. Cavani se totiž patnáct minut před koncem zranil a s bolestivou grimasou ve tváři musel střídat.

Místo polehávání na trávníku a natahování času ve prospěch svého týmu ale Cavani odkulhával za postranní čáru. Nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl, a tak přispěchal samotný Cristiano Ronaldo , chytl svého soka za rameno a dopomohl útočníkovi PSG mimo hrací plochu.

"Doufám, že to nebude nic vážného a budu moci na mistrovství světa pokračovat. Udělám pro to všechno. Vyšetření ukážou, jak na tom budu. Prostě jsem cítil bolest a nemohl dál hrát," řekl Cavani novinářům ke svému zranění.

Vyrovnat se Portugalcům už nepodařilo. S vypadnutím týmu z Pyrenejského poloostrova se tak stalo něco, s čím počítal jen málo kdo. V jeden den vypadl Messi i Ronaldo. Dvě největší hvězdy současného fotbalu. Nepotkají se tedy ve čtvrtfinále, nýbrž možná tak na letišti při cestě domů.

Góly

Domácí: 7. Cavani, 62. Cavani

Hosté: 55. Pepe

Sestavy

Domácí: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Laxalt – Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani (74. Stuani).

Hosté: Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Mário (84. Manuel Fernandes) – Guedes (74. André Silva), Ronaldo (C).

Náhradníci

Domácí: Varela, Sánchez, Rodríguez, De Arrascaeta, Stuani, Campaña, Silva, Pereira, Gómez, Coates, Urretaviscaya, Silva

Hosté: Alves, Fernandes, Moutinho, Silva, Lopes, Dias, Fernandes, Martins, Rui, Quaresma, Soares, Beto

Karty

Hosté: Ronaldo

Rozhodčí

Ramos – Torrentera, Hernández (všichni Mexiko)

Stadion

Olympijský stadion Fišt (Soči)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud