12. července 2018 • 09:38

Modrič: Angličanům chyběla pokora. Podceňovali nás, to byla chyba!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle kapitána Luky Modriče pomohlo fotbalistům Chorvatska k postupu do finále mistrovství světa přes Anglii podceňování jejich týmu ze strany britských médií. Balkánský celek chtěl v semifinále dokázat, že navzdory dvěma prodloužením a penaltovým rozstřelům v předchozím průběhu turnaje nebude mít méně sil, což se mu povedlo. Chorvaté zvítězili v dalším prodloužení 2:1 a čeká je nedělní souboj o zlato s Francií.



"Angličtí novináři, odborníci z televize, ti všichni Chorvatsko podceňovali a to byla obrovská chyba. My jsme si všechna ta slova od nich vzali, všechno jsme si přečetli a řekli jsme si: dobře, uvidíme, kdo bude unavený. Měli by být pokornější a více respektovat soupeře," řekl po utkání Modrič .

Chorvaté prohrávali od páté minuty po trefě Kierana Trippiera, ale v 68. minutě srovnal Ivan Perišič a ve 109. minutě rozhodl Mario Mandžukič . V tu chvíli už balkánský celek viditelně tahal za delší konec provazu, přestože musel v předchozím průběhu vyřazovací fáze absolvovat o jedno prodloužení více než Anglie.

"Ukázali jsme, že jsme nebyli unavení. Fyzicky i mentálně jsme zápasu dominovali, ve všech aspektech. Měli jsme dokonce semifinále rozhodnout ještě před prodloužením," uvedl Modrič.

Chorvatsko si zahraje finále poprvé v historii. Postupem přes Anglii překonalo svůj nejlepší výsledek z roku 1998, kdy získalo na MS ve Francii bronz. "Sen se stal skutečností. Po tak dlouhé době jsme konečně ve finále. Je to největší úspěch v historii chorvatského sportu, musíme být pyšní," řekl Modrič.

Dvaatřicetiletý záložník věří, že jeho tým završí spanilou jízdu turnajem vítězstvím v nedělním finále. "Tohle je jeden z největších úspěchů mé kariéry, pokud ne vůbec největší. Doufejme, že v neděli vyhrajeme, a pak to bude zdaleka největší," uvedl záložník Realu Madrid, s nímž vyhrál mimo jiné čtyřikrát Ligu mistrů. 

Letošní sezona je pro Modriče hodně vydařená a není proto překvapením, že je jeho jméno čím dál více skloňováno ve spojení se ziskem Zlatého míče. "Nezajímá mě Zlatý míč. Momentálně opravdu myslím jen na finále, které chci se svými spoluhráči vyhrát. Chceme v neděli zvednout nad hlavu trofej pro mistra světa, to je věc, na kterou nyní všichni myslíme," dodal. 

DEBATA SPORTU: Favorité nepřinesli nic nového. I proto jsou Chorvaté ve finále
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Chorvatsko je na nohou. Fotbal se do Anglie zatím nevrátí
Video se připravuje ...
 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud