12. července 2018 • 11:18

Anglický smutek. Bolí to, hlesl Kane. Gól jsme dali brzy, mrzelo gólmana

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Anglie dělil od vytouženého finále jediný krok. Ten však nezvládli, když podlehli Chorvatsku v semifinále světového šampionátu 1:2 po prodloužení. Podle kapitána Albionu Harryho Kanea bude anglické fotbalisty dlouho mrzet a bolet, že středeční utkání nedopadlo dle jejich představ. Útočník Tottenhamu ale současně cítil hrdost na to, co mladý tým Albionu na ruském šampionátu dokázal. Podobně hovoří i brankář Anglie Pickford, který se domnívá, že kdyby Angličané vstřelili druhou branku, bylo by rozhodnuto a slavili by postup oni.



"Pracovali jsme tak tvrdě, jak jsme jenom mohli. Hodně to bolí a bude nás to bolet ještě dlouho. Ale máme za sebou fantastickou cestu, která byla delší, než jsme si mysleli," řekl Kane novinářům.

Angličané přitom začali zápas v Moskvě fantasticky a už v páté minutě je dostal do vedení Kieran Trippier precizním přímým kopem. Po změně stran se ale Chorvaté zlepšili, v 68. minutě vyrovnal Ivan Perišič a ve 109. minutě rozhodl o jejich premiérovém postupu do finále Mario Mandžukič.

"Za stavu 1:0 jsme si vytvořili několik dobrých šancí, možná jsme se trochu víc zatáhli, ale neměli jsme dostatečný tlak na míči. V takových zápasech rozhodují detaily," upozornil Kane.

"Možná jsme skórovali moc brzy, potřebovali jsme druhý gól, který by zápas rozhodl. Víme, že tým jako Chorvatsko má v útoku mnoho kvalitních hráčů," doplnil anglický brankář Jordan Pickford.

DEBATA SPORTU: Favorité nepřinesli nic nového. I proto jsou Chorvaté ve finále
Video se připravuje ...

S šesti góly nejlepší střelec turnaje Kane se mockrát do velkých šancí nedostal, ve 30. minutě před signalizovaným ofsajdem střílel do brankáře Danijela Subašiče a z dorážky do tyčky. "Je těžké říct, kde byla chyba. Hodně věcí jsme mohli udělat lépe, ale Chorvaté hráli výborně a zápas nám ztížili," přiznal čtyřiadvacetiletý kanonýr.

Anglie přišla o šanci postoupit do finále MS podruhé v historii a poprvé od roku 1966, kdy na domácím šampionátu získala zatím jediné zlato. V sobotu si svěřenci Garetha Southgatea zahrají o bronzové medaile s Belgií.

"Končíme s hlavami nahoře. Je samozřejmě krásné se dostat tak daleko a víme, že na nás mohou být všichni hrdí, ale chtěli jsme vyhrát. Mrzí nás, že jsme našim skvělým fanouškům nedali finále," konstatoval Kane.

"Ukázali jsme hrdost i vášeň. Když jsem viděl, jak nám fanoušci na konci tleskají, měl jsem husí kůži. Myslím, že jako národ jsme udělali velký krok a doufám, že jsme neřekli poslední slovo," doplnil čtyřiadvacetiletý Pickford, který si skvělými výkony na turnaji řekl o přestup z Evertonu do většího klubu.

FAKTA MS: Chorvatsko je na nohou. Fotbal se do Anglie zatím nevrátí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud