27. listopadu 2022 • 12:55

SESTŘIH: Japonsko - Kostarika 0:1. Senzace, gól z jediné střely na bránu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo by to čekal? Ze zápasu Japonsko - Kostarika mají nakonec největší radost možná v Německu. Outsider z Kostariky totiž dokázal asijského favorita porazit 1:0, když se šťastnou střelou prosadil Keysher Fuller. Kostarika během dvou zápasů na turnaji vystřelila přesně na branku jedinkrát, ale stačilo to na tři body v tomto utkání. Nic nebylo platné Japonsku, že v druhém poločase mělo jasnou převahu. Situace ve skupině E je nyní velmi zamotaná. 



Japonci měli výraznou převahu, ale nic z ní nevytěžili. Účinkování ve skupině zakončí ve čtvrtek proti Španělsku, Kostariku čeká Německo.

Trenér Kostariky Luis Fernando Suárez udělal i přes debakl od Španělska jen dvě změny, zato japonská sestava se změnila na pěti místech. Důvěru dostal i Doan, který proti Německu vyrovnávacím gólem nastartoval senzační obrat. Pro další čtyři hráče to byla premiéra na tomto šampionátu.

Kostaričané v prvním utkání ani jednou nevystřelili a ani tentokrát dopředu nijak nespěchali. Většinou kombinovali na vlastní polovině nebo ve středu hřiště. Ale i Japonci se proti pětičlenné obraně těžko prosazovali, nedokázali soupeře ničím překvapit. A tak v prvním poločase diváci neviděli ani jednu střelu na branku.

S tím nebyl spokojen ani japonský trenér Hadžime Morijasu a po přestávce poslal na trávník dva čerstvé hráče. Druhý z hrdinů zápasu s Německem Asano útok okamžitě oživil a po jeho přihrávce Morita hned v první minutě poprvé prověřil brankáře Navase.

Ale byl to jen záblesk, asijský tým se pak znovu vrátil ke zdlouhavému rozehrávání. Naopak v 81. minutě při ojedinělé akci překvapil Fuller brankáře Gondu, který si na jeho umístěnou střelu sice sáhl, ale nedokázal ji vytěsnit.

Blízko k vyrovnání byl při závaru před kostarickou brankou Kamada, ale trefil jen nohy padajícího brankáře Navase. Kostarický gólman, startující na třetím šampionátu, udržel čisté konto a s ním i šanci svého týmu na postup.

Góly

Domácí:

Hosté: 81. Fuller

Sestavy

Domácí: Gonda – Jamane (62. Mitoma), Itakura, Jošida (C), Nagatomo (46. H. Ito) – Endo, Morita – Doan (67. D. Ito), Kamada, Soma (82. Minamino) – Ueda (46. Asano).

Hosté: Navas (C) – Waston, Ó. Duarte, Calvo, Oviedo – Fuller, Borges (89. Salas), Tejeda, Ge. Torres (65. Aguilera) – Campbell (90+5. Chacón), Contreras (65. Bennette).

Náhradníci

Domácí: Kawašima, Schmidt, Taniguči, Šibasaki, Mitoma, Minamino, Kubo, Ito, Tomijasu, Tanaka, Asano, Sakaj, Mačino, Maeda, Ito

Hosté: Alvarado, Sequeira, Chacón, Vargas, Bennette, Ruiz, Venegas, Salas, Martínez, Aguilera, Matarrita, López, Wilson, Hernández, Zamora

Karty

Domácí: Jamane, Itakura, Endo

Hosté: Contreras, Borges, Calvo

Rozhodčí

Oliver (ENG) – Burt (ENG), Bennett (ENG)

Stadion

stadion Ahmada bin Alího, Al Raján

Návštěva

41 479 diváků

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Japonsko 3 2 0 1 4:3 6
2. Španělsko 3 1 1 1 9:3 4
3. Německo 3 1 1 1 6:5 4
4. Kostarika 3 1 0 2 3:11 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud