27. ledna 2012 • 13:15

Pelta a spol. couvají. O setrvání kouče Bílka se bude ještě jednat

Autor: mip, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta mystifikoval veřejnost, když pronesl, že smlouva trenéra Michala Bílka se automaticky prodloužila postupem na EURO 2012. Fotbalová asociace jej o pár hodin opravila, že klauzule v kontraktu sice je, ale nevzejde v platnost automaticky. Musí ji schválit výkonný výbor.



Miroslav Pelta v obsáhlém rozhovoru pro deník Sport řekl: „Trenér Michal Bílek má smlouvu, která se mu postupem na mistrovství Evropy prodloužila.“

To by znamenalo, že Bílek má zůstat u reprezentace i po EURO a vést národní tým v dalším kvalifikačním cyklu v bojích o mistrovství světa.

Jednalo se však o omyl, který si Pelta uvědomil později.

Fotbalová asociace proto vydala tiskové prohlášení, v němž tvrdí, že "Michal Bílek nemá již v tomto okamžiku potvrzenou smlouvu pro další kvalifikaci".

Tak či tak, v Bílkově kontraktu je zakotvena opce, které mohou vládci českého fotbalu využít a smlouvu prodloužit. A že tak učiní, naznačuje i Pelta. "Je pravděpodobné, že to uděláme," řekl v pátek.

Už v původním rozhovoru pro deník Sport uvedl, že věří v úspěch národního týmu na EURO 2012.

„Máme realizační tým i mužstvo takové, že máme šanci porvat se o dobré umístění na EURO. Myslím, že to zvládneme, tím pádem nebude důvod dělat personální změny. Tak bych si to přál, každé změny stojí peníze.“

Pelta si nepřipouští ani to, že by reprezentace v Polsku a na Ukrajině zklamala. Alespoň ne v tuto chvíli.

„Řešme to, až budou fakta na stole. Nepřivolávejme neštěstí, já vždycky pracuju tak, že si myslím, že to bude dobré. Věřím, že se to podaří, skupina je hratelná, i když těžká,“ vysvětluje.

A dodává, že trenéra Bílka považuje za muže, který dostal úkol (postup na EURO) a splnil ho.

„Navíc měl těžké období, byl na něj velký tlak médií, ale pracujme s fakty: byli jsme v těžké skupině se Španěly, kdyby někdo na jejím začátku řekl, že postoupíme z druhého místa a potom přes baráž takovým způsobem, bylo by to hodnoceno jako úspěšné,“ dodal Pelta.

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud