15. května 2012 • 13:20

Bílek počítá s Kadlecem na stopera, sestava na ME se mu rýsuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek počítá s tím, že obránce Michal Kadlec na mistrovství Evropy bude hrát na postu stopera, i když v národním týmu většinou nastupoval jako levý bek. Bílek už nosí v hlavě zahajovací sestavu, jediným otazníkem pro něj zůstává, zda právě na levém kraji obrany nastoupí Daniel Pudil, či David Limberský.



O Kadlecovi, který v kvalifikaci nechyběl ani minutu a se čtyřmi góly byl dokonce nejlepším střelcem mužstva, má prý jasno. Zadák Leverkusenu se má posunout k Tomáši Sivokovi do středu obrany.

"Pokud se nestane nic nepředpokládaného, bude Kadlec na stoperu. Když tam nastoupil, přišel mi tam ještě lepší než na levém beku. Kadlec na místě stopera by měl pomoci většímu fotbalovému pojetí, umí hrát konstruktivně a po zemi, což pro náš projev potřebujeme," řekl dnes Bílek při neformálním setkání s novináři.

Pokud se jeho vize na ME opravdu uskuteční, stabilní střední obránce Roman Hubník usedne na lavičku. Přestože Kadlec většinu kariéry a také v Leverkusenu hraje na levém kraji obrany, post stopera pro něj není neznámou.

V národním týmu zde zaskakoval při absenci některého ze stabilních středních obránců, vedle Sivoka zde třeba odehrál v listopadu i první zápas baráže o postup na šampionát s Černou Horou.

Bílek má téměř jasno o tom, jak by měla vypadat ideální zahajovací jedenáctka. Váhá jen, zda na levý kraj obrany postavit Pudila, či Limberského.

Michal KadlecFoto Archiv Blesk

"Jednoho z nich prostě vybereme, na levou obranu jsou jasnou volbou. Pudil je v nominaci, přestože se během jara zranil a má určité zápasové manko. Limberský hraje dlouhodobě výborně, je to zkušený, rychlostně vybavený a silný hráč. V některých pohárových zápasech Plzně hrál senzačně," uvedl Bílek.

Na pravý kraj obrany stejně jako v závěru kvalifikace a v baráži hodlá sázet na Theodora Gebre Selassieho, střed zálohy svěří Jaroslavu Plašilovi, Petru Jiráčkovi a kapitánovi Tomáši Rosickému. Kraje zálohy obsadí Jan Rezek a Václav Pilař, na hrotu bude Milan Baroš.

Český tým vstoupí do turnaje 8. června utkáním s Ruskem v polské Vratislavi.

Jiří Štajner střídá v zápase s Irskem
Jiří Štajner střídá v zápase s Irskem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud