20. května 2013 • 17:08

FOTO: Anglie má nové dresy... ale Němci v nich hráli už před 50 lety!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Fotbalová Anglie se převlékne do nového. Ostrovní reprezentace dnes představila dresy od firmy Nike, které nahradí stávající sadu, jenže mají jeden háček. Jsou totiž více než podobné těm, které nosili soupeři z kontinentu, neoblíbení Němci!



Bílé triko, černý límec, na srdci znak. "Tenhle dres znám. Nosili ho Gerd Müller a Franz Beckenbauer," zazněl jeden z komentářů anglických fanoušků po odhalení nového úboru národního týmu. A byla to trefa do černého – vlastně do bílého.

Nové dresy Anglie totiž ty, které v minulosti nosili třeba právě slavný kanonýr Müller nebo legendární libero Beckenbauer a jejich němečtí spoluhráči, tuze připomínají. Liší se snad jen v logu výrobce a znaku na prsou...

Nejnovější odění ostrovních fotbalistů odhalil na svém twitterovém účtu reprezentant a záložník Arsenalu Jack Wilshere. Jako první ho na sebe neoblékla žádná z anglických hvězd, ale mladý fanoušek Jason Kelly.

Modelem nového dresu anglické reprezentace se stal student Jason KellyFoto Twitter Jack Wilshere, Nike (@JackWilshere)
Jednoduché ale slušivé dresy jsou dílem firmy Nike, která loni vystřídala do té doby tradičního dodavatele Umbro.

To trikoty se třemi lvíčky na prsou šilo těžko uvěřitelných téměř šedesát let, poprvé borce Albionu obléklo v roce 1954.

Nový vzhled si angličtí fotbalisté vyzkouší už příští týden ve středu v přípravném zápase proti Irsku.

Jen o pár dní později se v nich představí na slavném stadionu Maracaná, kde se v nedělním přátelském souboji titánů utká s domácí Brazílií.

Kdo ví, jestli si od (staro)nových dresů Angličané slibují opakování historie. V roce 1966 sice bíle oděnou reprezentaci ze západní části Německa porazili ve finále světového šampionátu a získali tak svou jedinou trofej v dějinách, jenže v letech 1972 a 1974 právě v takových dresech dokráčeli k titulům mistrů Evropy i světa sami Němci!

Anglie se diví, bude mít dresy jako kdysi Německo! SRN si ale na jednoduchou kombinaci stěžovat nemůže, s jejich úspěchy se ostrovní reprezentace nemůže měřit
Anglie se diví, bude mít dresy jako kdysi Německo! SRN si ale na jednoduchou kombinaci stěžovat nemůže, s jejich úspěchy se ostrovní reprezentace nemůže měřit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud