26. června 2013 • 23:56

Brazilce měl na lopatě! Forlán zklamal, César mu chytil penaltu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl být hrdinou, ale nakonec kráčel po semifinále Poháru FIFA smutný z placu. Uruguayec Diego Forlán dobře věděl, že to svému týmu zavařil. V první půli totiž neproměnil penaltu a Brazílie nakonec vyhrála 2:1 a mohla slavit. Hrdinou vítězů byl právě gólman Júlio César a také špílmachr Neymar. Ten měl podíl na obou trefách vítězů.



Brazílie zatím kráčela na turnaji, který je generálkou na MS 2014 suverénně. Měla na kontě tři vítězství, ale vstup do duelu s Uruguayí, jihoamerickým konkurentem, „kanárkům“ nevyšel podle představ. David Luiz totiž při obranném zákroku přidržel soupeře a sudí nařídil proti Brazilcům penaltu.

Míč si vzal zkušený a sebevědomý Diego Forlán, který sice už neválí v Evropě, ale na turnaji ukázal, že góly dávat umí. Brankář Júlio César však směr jeho střely vystihl a míč vyrazil.

VIDEO: Podívejte se, jak Uruguayec Forlán nedal pokutový kop

Tenhle úspěšný zákrok byl nakonec základním kamenem k výhře Brazílie 2:1. Fanoušci gólmana oslavovali, stejně jako spoluhráči, Forlán by se nejraději neviděl.

Další brazilskou hvězdou byl na turnaji snad už tradičně Neymar. Mladík s desítkou na zádech nejprve pomohl k vedoucímu gólu. Brankář Uruguaye sice zneškodnil chvíli před poločasem jeho ránu, jenže proti dorážce Freda už byl bezmocný.

VIDEO: Podívejte se na vedoucí gól Brazílie

Neymar, který od příští sezony bude zářit na hrotu katalánské Barcelony, pak chvíli před koncem rozehrál roh, po němž Paulinho rozhodl. A opět tak dokázal, jaký klenot si španělský mistr koupil do sestavy.

VIDEO: Podívejte se na vítězný gól Brazílie v bitvě s Uruguayí

Uruguayec Edinson Cavani vyrovnává v semifinále Poháru FIFA s Brazílií na 1:1, ale nakonec se těšili z postupu Brazilci po výhře 2:1
Uruguayec Edinson Cavani vyrovnává v semifinále Poháru FIFA s Brazílií na 1:1, ale nakonec se těšili z postupu Brazilci po výhře 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud