26. června 2013 • 22:59

Brazilci vydřeli výhru nad Uruguayí a jsou ve finále Poháru FIFA

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brazílie jsou na Poháru FIFA k nezastavení a slaví po výhře 2:1 nad Uruguayí postup do finále. A zase na tom měl obrovský podíl Neymar. Hvězda brazilské reprezentace sice poprvé na turnaji nedala branku, ale po jeho rohovém kopu rozhodl čtyři minuty před koncem zápas hlavou Paulinho. A stadion v Belo Horizonte slavil.



Zápas rozjela lépe Uruguay a mohla jít také ve 13. minutě do vedení. Dostala totiž možnost zahrávat penaltu poté, co David Luiz z Chelsea fauloval v pokutovém území Lugana. Střežil jej tak důrazně, až hráči Uruguaye roztrhl dres.

Brazílie ale krizovou chvilku přežila, protože gólman Júlio César vyrazil Forlanův pokus na rohový kop. Po půl hodině chtěl zkušený Forlán zaváhání napravit, ale nebylo mu přáno, protože jeho pokus z dálky prosvištěl těsně vedle tyče.

A chvíli před poločasem Uruguay pykala za zahozené šance. Kanárci rozjeli rychlou akci, kdy Paulinho přihrál Neymarovi, ale jeho ránu dokázal Muslera zneškodnit. Vyražený míč ale dokázal vrátit do sítě Fred a Brazílie vedla.

Po pauze ale bylo rychle vyrovnáno. Když to nešlo v koncovce Forlánovi, zařídil trefu na 1:1 ostrostřelec Edinson Cavani, který ranou k tyči nedal brazilskému brankáři šanci.

Už už se zdálo, že se fanoušci dočkají prodloužené, ale čtyři minuty před koncem posadil Neymar rohový kop na hlavu Paulinha a ten jej nasměroval kolem hlavy gólmana do sítě. Brazílie si pak už náskok vzít nenechala i přes zoufalou snahu Uruguaye o vyrovnání.

Semifinále fotbalového Poháru FIFA v Belo Horizonte:
Brazílie - Uruguay 2:1 (1:0)
Branky: 41. Fred, 86. Paulinho - 48. Cavani. Rozhodčí: Osses (Chile). Diváci: 57.483.

Sestavy:
Brazílie: J. César - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - Paulinho, L. Gustavo - Hulk (64. Bernard), Oscar (73. Hernanes), Neymar (90.+2 Dante) - Fred. Trenér: Scolari.
Uruguay: Muslera - M. Pereira, Lugano, Godín, Cáceres - González (83. Gargano), Arévalo, Rodríguez - Cavani, Forlán, Suárez. Trenér: Tabárez.

Uruguayec Edinson Cavani vyrovnává v semifinále Poháru FIFA s Brazílií na 1:1, ale nakonec se těšili z postupu Brazilci po výhře 2:1
Uruguayec Edinson Cavani vyrovnává v semifinále Poháru FIFA s Brazílií na 1:1, ale nakonec se těšili z postupu Brazilci po výhře 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud