Karel Häring
20. listopadu 2013 • 04:50

Vrba: Zlobu fanoušků chápu, ale snad ocení, co jsem pro Plzeň udělal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ | Pod velkým tlakem se ocitl trenér Pavel Vrba od chvíle, kdy v pondělí oznámil, že využívá klauzuli ve smlouvě s Viktorií Plzeň a přijme nabídku fotbalového národního týmu. Úspěšný kouč nicméně věří, že fanoušci nezapomenou na to, co pro jejich klub udělal.



Vrba získal s Viktorií mimo jiné dva mistrovské tituly, dvakrát přivedl tým do Ligy mistrů a postoupil do osmifinále Evropské ligy. Po více než pěti letech služeb se rozhodl dát přednost nabídce vést českou reprezentaci. Tu by měl oficiálně převzít 1. ledna 2014.

Jeho rozhodnutí vyvolalo v klubu i mezi fanoušky hodně emocí a někteří příznivci jej označují za zrádce. Kouč si rozhodně nepřeje rozchod ve zlém.

„Věřím tomu, že fanoušci Viktorie ocení práci, kterou jsem pro Plzeň udělal. Pro mě vždycky zůstane (Plzeň) mou srdeční záležitostí. Nejen hráči, vedení, ale i fanoušci pro mě byli vždy obrovskou vzpruhou,“ řekl Vrba exkluzivně Sportu.

„Doufám, že i nadále mě budou brát jako člověka, který vždy držel s nimi, i když chápu, že se na mě teď někteří zlobí. Ale pokud budou rozumně uvažovat, pochopí, že jsem udělal krok, který je v trenérské kariéře velkou výzvou,“ dodal devětačtyřicetiletý trenér.

Ano, Kozel je na našem seznamu, přiznává manažer Plzně Šádek
Video se připravuje ...

Jeho pondělní rozhodnutí zklamalo především vedení klubu, generální manažer Adolf Šádek, s nímž ho pojil kamarádský vztah, opakovaně vyjádřil své rozladění. „Jestli jsme zůstali přáteli? Já si kladu otázku, jestli jsme někdy byli,“ prohlásil v úterý dopoledne.

Co na to Vrba? „Přátelství se vždy pozná v kritických chvílích,“ reagoval stručně s tím, že se nechce pouštět do obsáhlejších reakcí, dokud je celá záležitost čerstvá a pracují v ní emoce.

Jak se rodilo rozhodnutí Pavla Vrby a další podrobnosti čtěte ve středečním Sportu!

Deník Sport z 20. listopadu 2013 Deník Sport z 20. listopadu 2013Foto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud