21. května 2014 • 19:51

Vrba čeká na výhru! Češi ve Finsku zopakovali remízu s Norskem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté remizovali v přátelském utkání ve Finsku 2:2. Pod Pavlem Vrbou tak národní tým zopakoval výsledek z březnového utkání s Norskem. Nový trenér reprezentace si ani ve druhém utkání nepřipsal výhru. Všechny branky padly v první půli a tři z nich během tří minut: soupeř dvakrát vedl po dvou trefách Pukkiho, za hosty srovnávali nejprve Vydra a pak Hušbauer.



Češi neporazili severského soupeře podeváté za sebou a nedokázali Finům oplatit předloňskou prohru 0:1 z Teplic. V dalším přípravném duelu se Vrbův tým, který se chystá na zářijový start kvalifikace mistrovství Evropy, představí 3. června v Olomouci proti Rakousku.

Utkání Finsko - Česko jsme sledovali ONLINE zde »

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 18:00
Finsko
Finsko
2:2
ONLINE
21. května
18:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 18. Pukki, 20. Pukki

Hosté: 19. Vydra, 36. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Hrádecký ─ Raitala, Moisander (C) (46. Mäntylä), J. Ojala (89. Heikkilä), Sorsa ─ Tainio (46. Schüller), Ring, Hetemaj, Sparv ─ Pukki (83. Väyrynen), Pohjanpalo (71. Väyrynen).

Hosté: Vaclík ─ Kadeřábek, Suchý (46. Procházka), M. Kadlec (C), Limberský (66. Pudil) ─ Dočkal (46. Vaněk), Vácha, Darida, Hušbauer (78. Hořava), Krejčí ─ Vydra (46. Kadlec).

Rozhodčí

Drachta ─ Brandner, Kühr

Stadion

Olympijský stadion, Helsinky

Vrba nasadil do základní sestavy všech šest sparťanů v týmu, Kadeřábek a Vácha si tak připsali premiérový start za dospělou reprezentaci. Duel dvou celků, které se nedostaly na letošní světový šampionát v Brazílii, od úvodu nabídl ofenzivní podívanou. Jako první zahrozil v sedmé minutě Krejčí, po Daridově přihrávce ale nejprve napálil slovenského rodáka ve finské brance Hradeckého a z dorážky přestřelil.

Při absenci Rosického a brankáře Čecha navlékl kapitánskou pásku stoper Michal Kadlec, v 18. minutě ale příliš štěstí neměl a nechtěně se připletl k úvodní finské trefě. Pukkiho střelu z úhlu přizvedl tak smolně, že nad Vaclíkem prošla do sítě.

Hned za minutu bylo srovnáno. Dočkal našel přihrávkou z pravé strany Vydru, který sám před Hradeckým nezaváhal a svým čtvrtým reprezentačním gólem srovnal. Jenže už za další minutu domácí k radosti nepříliš zaplněného hlediště čtyřicetitisícového olympijského stadionu, kde legendární běžec Emil Zátopek vybojoval v roce 1952 tři olympijská zlata, znovu vedli.

Pukki si naběhl za obranu, využil Vaclíkova podklouznutí a po kličce do strany poslal balon do sítě. Útočník Celticu Glasgow potvrdil, že se mu proti Čechům daří, předloni byl autorem jediného gólu v Teplicích.

Ćeský útočník Matěj Vydra po vyrovnání na jedna jedna
Ćeský útočník Matěj Vydra po vyrovnání na jedna jedna

Vrbův tým pak po rychlých brejcích přestál dvě finské šance a ještě do pauzy podruhé vyrovnal. V 36. minutě zacentroval z levé strany Limberský a Hušbauer skluzem na zadní tyči dostal míč za Hradeckého. Nejlepší ligový střelec se dočkal premiérové trefy za národní tým a skóroval v pátém soutěžním utkání za sebou.

Vrba v poločase třikrát střídal a jeho svěřenci vstoupili do druhého dějství poměrně velkým tlakem. Chvílemi zamkli soupeře před jeho vápnem, gólovou šanci si ale vytvořili až v 64. minutě, kdy po Kadeřábkově centru hlavou těsně minul střídající Václav Kadlec.

Oba týmy se snažily strhnout výhru na svou stranu. Češi si v závěru vynutili výraznou převahu, vítězný gól však už nedali.

VIDEO: sestřih přípravného utkání Finsko - Česko

Přípravné fotbalové utkání v Helsinkách:

Finsko - ČR 2:2 (2:2)

Branky: 18. a 20. Pukki - 19. Vydra, 36. Hušbauer. Rozhodčí: Drachta - Brandner, Kühr (všichni Rak.). Bez karet. Diváci: 6547.

Finsko: Hradecky - Sorsa, J. Ojala (89. Heikkilä), Moisander (46. Mäntylä), Raitala - Pohjanpalo (71. M. Väyrynen), Ring, Sparv, Tainio (46. Schüller), P. Hetemaj - Pukki (83. T. Väyrynen). Trenér: Paatelainen.
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý (46. Procházka), M. Kadlec, Limberský (66. Pudil) - Vácha, Darida - Dočkal (46. Vaněk), Hušbauer (77. Hořava), L. Krejčí - Vydra (46. V. Kadlec). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud