19. srpna 2014 • 19:07

Čech je pro Vrbu dál jedničkou. Agent odmítá spekulace o přestupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Podle trenéra fotbalové reprezentace Pavla Vrby zůstává brankář Petr Čech jedničkou národního týmu bez ohledu na svou pozici v Chelsea. Dvaatřicetiletý gólman v pondělí zahájil novou sezonu jako náhradník o deset let mladšího Belgičana Thibauta Courtoise.



"Bez ohledu na aktuální stav je Petr Čech pořád jedničkou pro reprezentaci," uvedl Vrba v tiskové zprávě FAČR. "V poslední době pravidelně komunikujeme, takže situaci máme zmapovanou a já osobně věřím, že se vyvine k Petrově spokojenosti i prospěchu národního týmu," přidal bývalý kouč Plzně.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Chelsea 1:3
Video se připravuje ...

Jaké mají čeští náhradníci šanci, že se postaví do branky?
Tomáš Vaclík (25)
10%
David Bičík (33)
5%
Jaroslav Drobný (34)
1%

Čech poprvé během deseti let v Chelsea začal úvodní zápas anglické ligy (výhra 3:1 nad Burnley) jen na lavičce. Přestože ho chce trenér José Mourinho udržet, spekuluje se o možném odchodu českého gólmana z londýnského klubu. Zájem údajně projevily Paris St. Germain a Monako, psalo se i o Realu Madrid.

Čechův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group však také věří, že budoucnost reprezentačního gólmana v Chelsea není uzavřena a odmítá spekulace o jeho přestupu. "Rád bych věřil, že s ohledem na deset let Petrových služeb pro Chelsea se k němu klub zachová s respektem a dá mu příležitost bojovat o pozici brankářské jedničky," řekl Kolář pro facebookové stránky své agentury.

V reprezentaci plzeňský rodák debutoval v únoru 2002 proti Maďarsku, od té doby odchytal 107 utkání. Jedenáct startů mu chybí k vyrovnání českého rekordu Karla Poborského.

Petr Čech zůstal v prvním zápase Chelsea v novém ročníku Premier League jen na lavičce
Petr Čech zůstal v prvním zápase Chelsea v novém ročníku Premier League jen na lavičce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud