19. srpna 2014 • 11:25

Je lepší než ČECH? Courtois si získal fanoušky i tisk: Byl skvělý!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Thibaut Courtois debutoval v brance Chelsea a začal si podmaňovat Anglii. Britská média chválí jeho spolehlivý výkon a diví se, že ve svém prvním zápase působil až příliš klidně. „Vypadal, jakoby chytal v Premier League už roky,“ píše BBC. Belgický gólman si získal i fanoušky Chelsea, kteří na stadionu vyvolávali jeho jméno.



Je lepší než Petr Čech? Možná je na tuto otázku příliš brzy, nicméně Courtois prokázal, že roli jedničky Chelsea zvládne. „Jeho prvním úkolem v zápase bylo vytáhnout míč z vlastní sítě, ale jinak podal solidní a spolehlivý výkon,“ napsal server skysports.com, který udělil Courtoisovi známku 7.

Belgický reprezentant inkasoval už ve 14. minutě po střele Scotta Arfielda. A pokud bychom chtěli hledat mouchy na jeho výkonu, byla by tohle jediná věc. Před sebou měl ovšem dav obránců a míč patrně neviděl.

„Ze dvou střel pustil jeden gól. Navíc se při něm tolik vychvalovaný Courtois ocitl v roli diváka,“ uvedl Daily Mail. „Po brzké brance mohl mít obavy z nepovedeného vstupu do anglického fotbalu. Pak ale vypadal dokonale stejně jako v Atlétiku. Rozhodně nezklamal,“ doplnil list Telegraph.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Chelsea 1:3
Video se připravuje ...

Po přestávce si Courtois připsal výtečný zákrok, na který upozorňují všechna média. „Užil si dokonalý debut,“ jásá Guardian. „V prostoru před brankou dominoval a zákrok po Arfieldově střele byl skvělý.“

Podle Telegraphu působil belgický brankář jako velitel. Vypadal jistě a z brankové čáry si chodil pro centry. Sebrat balony ze vzduchu pro něj byla hračka. Média chválí i jeho přesný nákop ve druhém poločase, kterým našel střídajícího Didiera Drogbu. Ten si balon v rychlosti zpracoval a vypálil. A přestože neskóroval, je to další plus na Courtoisovo konto.

„Thibaut chytal dobře, do branky půjde i v dalším zápase. Ale když máte na lavičce někoho, jako je Petr Čech, a nehrajete dobře, snadno se dostanete do potíží,“ řekl po zápase José Mourinho, kterého Courtois okouzlil stejně jako přítomné fanoušky Chelsea na stadionu. Ti vyvolávali jeho jméno a skandovali: „Thibaut, Thibaut, zamávej nám!“

„Splní-li veškerá čekávání, tak jsme byli svědky začátku jeho kariéry v Chelsea, která bude dlouhá minimálně jako v případě Petra Čecha,“ zakončil Telegraph.

Thibaut Courtois si diriguje obranu Chelsea
Thibaut Courtois si diriguje obranu Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud