19. srpna 2014 • 00:01

Z Čecha je náhradník. Snad mě nepožádá o přestup, bojí se Mourinho

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Po deseti letech ztratil místo v brance Chelsea. Reprezentační gólman Petr Čech se posadil mezi náhradníky a jen sledoval, jak jeho nástupce Thibaut Courtois vychytal na úvod sezony vítězství 3:1 na hřišti Burnley. Po zápase trenér José Mourinho vyjádřil obavu z toho, aby ho Čech nepožádal o přestup do jiného klubu…



Čech. Courtois. Čech. Courtois. Na definitivní verdikt se čekalo dlouhé měsíce, neustále se jen spekulovalo. Do pondělního večera. Trenér José Mourinho ukázal na mladého Belgičana a Petru Čechovi v pondělí ráno oznámil: „Je mi líto, půjdeš na lavičku.“

Reakce českého brankáře? Žádná nespokojenost, naštvanost. Ne, nic takového. „Je to profík. Fantastický profesionál. Když jsem mu ráno řekl, že proti Burnley chytat nebude, vzal to dobře. Navíc mě ujistil, že bude o místo bojovat,“ prozradil Mourinho ještě před utkáním.

Čech není typem hráče, který by rebeloval a rozklížil kabinu. Loajalita k Chelsea a trenérům byla vždycky na prvním místě. „Samozřejmě, že byl trochu zklamaný. Takový je fotbal. Hráči jsou často nešťastní kvůli trenérům. Ale v kabině se musejí navzájem podporovat,“ řekl kouč londýnského klubu.

Čechovi svitla naděje prohlášením, že Courtois byl jedničkou pouze pro pondělní zápas. „Nešlo o rozhodnutí na celou sezonu,“ překvapil Mourinho.

To znělo docela optimisticky, kdyby však portugalský trenér nedodal: „Je ale jasné, že brankáře nemůžete měnit každý zápas. Je potřeba být trochu stabilní. Musíme myslet na budoucnost klubu, a proto jsem se rozhodl postavit do branky Courtoise.“

Chelsea zvládla úvodní zápas Premier Legue, Petr Čech zůstal jen na lavičce
Video se připravuje ...

A jak si belgický reprezentant vedl? Už po čtvrt hodině hry tahal míč ze sítě. Po střele Arfielda z týmu nováčka Premier League se jen ohlédl. Na sociálních sítích bylo v tu chvíli živo: „Chytil by tuto střelu Čech?“ Odpovědi se různily.

Nicméně pak Courtois působil jistým dojmem. Hlasitě křičel a dirigoval spoluhráče, s přehledem sbíral balony ze vzduchu. Nechyboval. Vážnější situaci musel řešit krátce po přestávce, kdy Arfield znovu vypálil zpoza vápna.

Rána už mířila do branky, ale Courtois se vyšvihl do vzduchu a vyškrábl balon do nebezpečí. Skvělý zákrok!

Ale také špatná zpráva pro Petra Čecha... Mladý Belgičan se ukázal v dobrém světle a trenéra Josého Mourinha nejspíš definitivně přesvědčil, že může být novou jedničkou Chelsea.

Co bude s Čechem, je teď ve hvězdách. Zájem o jeho služby mají v PSG, Monaku i Realu Madrid. Zatím ale platí, že by si ho londýnský klub rád ponechal. Na lavičce náhradníků.

„Doufám, že Petr nechce odejít a že nemá nějaké nabídky. Kdyby ano, tak je snad odmítne. O přestup mě zatím nepožádal a doufám, že to ani neudělá. Rád bych měl v týmu dva nejlepší brankáře na světě,“ zakončil s obavami Mourinho.

Chelsea začala první utkání výhrou na hřišti soupeře
Chelsea začala první utkání výhrou na hřišti soupeře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud