6. listopadu 2020 • 14:26

Němci proti Čechům bez hvězd. Hráči z Bayernu či Realu až v Lize národů

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá reprezentace odehraje středeční přípravný zápas s českými fotbalisty bez hráčů z Bayernu Mnichov, Realu Madrid a Chelsea. Ti nastoupí až v následujících utkáních Ligy národů proti Ukrajině a Španělsku. Německý fotbalový svaz o tom informoval na svém webu.



V nominaci trenéra Joachima Löwa jsou z Bayernu Mnichov brankář Manuel Neuer, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich a Leroy Sané. Z Realu dorazí Toni Kroos a z Chelsea Timo Werner. Spolu s Matthiasem Ginterem z Mönchengladbachu však ani jeden z nich proti českému výběru v Lipsku nenastoupí.

Představí se až v Lize národů, kde jsou Němci ve skupině A4 druzí o bod za vedoucím Španělskem, přestože vyhráli jediný zápas a ve třech zbylých remizovali. Šest bodů jako Německo má i Ukrajina, poslední je se dvěma body Švýcarsko.

V porovnání s říjnovým srazem budou Němcům chybět například Julian Draxler (Paris St. Germain), Emre Can (Dortmund), Niklas Süle (Bayern) nebo Kai Havertz (Chelsea). První nominace se dočkali obránci Philipp Max z Eindhovenu a Felix Uduokhai z Augsburgu.

Německo se s Českem naposledy utkalo v září 2017 v Praze. V kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2018 v Rusku zvítězilo v Edenu 2:1.

Nominace Německa na přípravný zápas s Českou republikou (11. listopadu v Lipsku) a utkání Ligy národů s Ukrajinou (14. listopadu v Lipsku) a Španělskem (17. listopadu v Seville):
Brankáři: Oliver Baumann (Hoffenheim), Bernd Leno (Arsenal/Angl.), Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Kevin Trapp (Frankfurt).
Obránci: Matthias Ginter (Mönchengladbach), Robin Gosens (Bergamo/It.), Marcel Halstenberg, Benjamin Henrichs (oba Lipsko), Thilo Kehrer (Paris St. Germain/Fr.), Robin Koch (Leeds/Angl.), Philipp Max (Eindhoven/Niz.), Antonio Rüdiger (Chelsea/Angl.), Nico Schulz (Dortmund), Niklas Stark (Hertha Berlín), Jonathan Tah (Leverkusen), Felix Uduokhai (Augsburg).
Záložníci: Nadiem Amiri (Leverkusen), Julian Brandt, Mahmoud Dahoud (oba Dortmund), Leon Goretzka (Bayern Mnichov), Ilkay Gündogan (Manchester City/Angl.), Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern Mnichov), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.) Florian Neuhaus (Mönchengladbach).
Útočníci: Leroy Sané, Serge Gnabry (oba Bayern Mnichov), Luca Waldschmidt (Benfica Lisabon/Portug.), Timo Werner (Chelsea).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud