28. února 2022 • 18:40

FIFA a UEFA vyloučily Rusy ze všech soutěží, nebudou hrát baráž o MS

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Ruské fotbalové kluby i reprezentace byly kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu do odvolání vyřazeny z mezinárodních soutěží. Ve společném prohlášení o tom informovala světová federace FIFA a evropská unie UEFA.



V evropských pohárech se rozhodnutí týká Spartaku Moskva, který se měl v březnovém osmifinále Evropské ligy postavit Lipsku. Oba zápasy byly zrušeny a německý celek bez boje postoupil do čtvrtfinále.

Pro ruskou reprezentaci verdikt znamená konec v kvalifikaci mistrovství světa. V ní se 24. března měla představit v semifinále play off s Polskem a v případě postupu by narazila na Česko, nebo Švédsko. Všichni tři soupeři ale už dříve oznámili, že proti Rusům nenastoupí.

UEFA zároveň oznámila, že s okamžitou platností ukončila partnerství s ruskou státní společností Gazprom, která byla hlavním sponzorem jejích nejvýznamnějších soutěží, mistrovství Evropy a Ligy mistrů.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 28. 5. 2022
11:46
28. 5. 2022
Fotbal

Fotbalisté Liverpoolu budou v dnešním finále Ligy mistrů v Paříži proti Realu Madrid hrát pro lidi z válkou zmítané Ukrajiny. Prohlásil to trenér anglického celku Jürgen Klopp. Zápas se měl původně konat v Petrohradu, ale po ruské invazi na Ukrajinu byl městu odebrán a přesunut na Stade de France. „Z milionu důvodů jsem rád, že se hraje tady,“ řekl Klopp na tiskové konferenci. „Válka pořád pokračuje a nesmíme na to zapomínat. A přesunutí finále do Paříže je přesně lekce, kterou Rusko potřebovalo,“ přidal německý kouč, který dnešní zápas věnoval lidem na Ukrajině. „Budeme hrát pro ně. Někteří určitě budou mít možnost se dívat v televizi a budeme hrát pro vás. Na sto procent,“ přidal Klopp, který může po triumfu v Anglickém a Ligovém poháru získat s Liverpoolem třetí trofej v sezoně.

Zprávy ze dne 23. 5. 2022
12:18
23. 5. 2022
Fotbal

Fotbalový klub Spartak Moskva kvůli finančním problémům rozpustil rezervní tým. Desátý celek ruské ligy o tom informoval v prohlášení na klubovém webu. „Kvůli řadě okolností musíme snížit rozpočet. Proto jsme došli k závěru, že ukončíme další pokračování Spartaku 2,“ uvedl Spartak, jehož rezervní tým hrál od roku 2013 druhou ligu.

Zprávy ze dne 22. 5. 2022
22:00
22. 5. 2022
Rusko

Jak se píše o MS v hokeji v Rusku? Nikoho na světě nemůže zajímat šampionát, když se ho nemůže účastnit Rusko! Tohle je jeden z mnoha titulků ruských sportovních webů, které ve velkém plivou na letošní mistrovství světa ve Finsku. Český útok na medaili? „Bez nás stejně nemá cenu,“ pokračují na východě v kampani. Bývalému prezidentovi Renému Faselovi pak bylo doporučeno, aby do Tampere raději vůbec nejezdil. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 21. 5. 2022
21:10
21. 5. 2022
Ukrajina

Na zápas Česka s Norskem dorazila znovu početná základna fans z Česka. Několik z nich chtělo dát najevo svoji podporu Ukrajině, kterou napadlo Rusko. V rohu stadionu tak vyvěsili fanoušci tři vlajky, dvě české, mezi ně ukrajinskou. Všechno doplňovaly nápisy „Bež domů Ivane, 1968“ a „Čeká Tě Nataša, 2022“. Jde o hesla spojená se sovětskou okupací Československa v roce 1968. Pořadatelé ale nařídili vlajku Ukrajiny odstranit. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 20. 5. 2022
19:49
20. 5. 2022
Rusko

Ruští basketbalisté byli v důsledku invaze jejich země na Ukrajinu vyloučeni z ME, které hostí i Česko. Ve skupině v Tbilisi je nahradí Černá Hora.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud