29. března 2023 • 08:50

Messi má jako třetí v historii sto gólů za repre. V přípravě dal hattrick

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lionel Messi jako třetí fotbalista historie překonal metu 100 gólů v reprezentaci. Kapitán argentinských mistrů světa nastřílel hattrick při výhře 7:0 nad Curacaem v úterním přípravném utkání.



Pětatřicetiletý Messi se v Santiagu del Estero proti karibskému soupeři trefil třikrát během 17 minut. Jubilejní stým gólem otevřel ve 20. minutě skóre po přihrávce Giovaniho Lo Celsa pravačkou po zemi. Druhou stovku zásahů načal ve 33. minutě střelou na zadní tyč a čtyři minuty nato zakončil únik po další Lo Celsově nahrávce.

V elitní společnosti stogólových reprezentačních střelců Messi doplnil Portugalce Cristiana Ronalda (122) a Íránce Alího Daeího (109).

„Nepřestáváme slavit a myslím, že je to tak správně a zasloužené. Doufám, že těch gólů od Messiho bude ještě víc. Zaslouží si veškerou slávu a je dobré, že všechny tyto branky vstřelil na argentinské půdě, má to svou mimořádnou hodnotu,“ uvedl argentinský trenér Lionel Scaloni.

Minulý týden v Buenos Aires Messi v prvním utkání Argentiny od prosincového triumfu na mistrovství světa v Kataru přispěl svým 800. soutěžním gólem k výhře 2:0 v přípravě nad Panamou.

Vedle hvězdného útočníka Paris Saint-Germain zatížili v úterý konto Curacaa ještě v prvním poločase Nicolás González a Enzo Fernández, po přestávce pak přidali další branky Ángel Di María a Gonzalo Montiel.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud