24. března 2023 • 09:50

Argentina vítala šampiony: obrovský zájem, ohňostroje i Messiho 800. gól

Autor: ČTK, paš, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Modrobílé peklo, ze kterého šel mráz po zádech. Argentinští fotbalisté mají za sebou první zápas po prosincovém triumfu na mistrovství světa v Kataru a fanoušci úřadujícím šampionům přichystali na stadionu Monumental v Buenos Aires úchvatné přivítání. A hlavní hvězdou večera nebyl nikdo jiný než Lionel Messi, který k výhře 2:0 v přípravném zápase s Panamou přispěl jubilejním 800. gólem v kariéře.



Při nástupu Argentinců na hřiště propukla neuvěřitelná euforie. Zaplněný stadion Monumental zpíval chorály, tribuny vášnivě skákaly a do nebe vystřelily ohňostroje.  Lionel Messi si úvodní minuty vychutnal po boku tří synů, neustále se usmíval a do očí se mu hrnuly slzy. Těm se neubránil kouč Lionel Scaloni.

„Vždycky jsem o tomhle okamžiku snil, oslavit s vámi v rodné Argentině tu největší věc a tou je mistrovství světa. Užijme si to, protože jsme na tu třetí hvězdu čekali dlouho,“ řekl Messi při slavnostním ceremoniálu 95 dnů po triumfu v Kataru po penaltovém rozstřelu ve finále s Francií. Na třetí zlato z MS čekala Argentina 36 let.

Na utkání s Panamou chtělo přijít až milion a půl fanoušků, ale vstupenek do prodeje šlo pouze 63 tisíc. Duel byl okamžitě vyprodán, i když ceny lístků vyvolaly v zemi zmítané hospodářskou krizí kritiku. Zbylých 20 000 míst obsadili držitelé volných vstupenek.

A Messi ve slavnostní atmosféře prokázal svou extratřídu. Sedminásobný vítěz ankety FIFA o nejlepšího fotbalistu roku pomohl prolomit bezbrankový stav v 78. minutě. Přímým kopem trefil spojnici břevna a tyče a odražený míč poslal do sítě Thiago Almada. O deset minut později kanonýr Paris St. Germain z dalšího přímého kopu výhru zpečetil.

Po zápase Argentinci vyhazovali nejen Messiho do vzduchu, o autogram hvězdného útočníka projevili zájem i soupeři. Domácí hrdinové před tribunami pózovali s trofejemi pro úřadující mistry světa. Tohle byl zkrátka velký večer pro Argentinu.

Messimu chybí jediný gól k dovršení stovky v reprezentačním dresu. Jubileum může oslavit již v úterý v Santiagu del Estero, kde mistři světa přivítají Curacao.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud