31. srpna 2013 • 00:52

VIDEO: Neskutečný Čech. Kouzlil, penalty mu smolně unikly

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO |  Český fotbalový fanoušek má být na co hrdý. Na vlastní půdě měl možnost vidět jedno z nejlepších utkání, které se v posledním roce na klubové úrovni ve světě hrálo. Jednu z ústředních rolí v něm vyšvihl český gólman Petr Čech. Držel Chelsea nad vodou neskutečnými zákroky, jenže nakonec se po penaltách radoval Bayern. Přesto byl Čech jedním z největších, byť smutných hrdinů zápasu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 8. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:2
ONLINE
30. srpna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 48. Ribéry, 120+1. Martínez, . Shaqiri

Hosté: 8. Torres, 93. Hazard

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (56. Martínez), Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben (95. Shaqiri), Ribéry – Müller (71. Götze) – Mandžukić. Trenér: Josep Guardiola.

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole – Ramires, Lampard "C" – Schürrle (87. Obi Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) – Torres (98. Lukaku) Trenér: José Mourinho.

Karty

Domácí: Ribéry, Boateng

Hosté: Cahill, Ramires, Luiz, Ramires (č), Torres, Lukaku, Cole

Rozhodčí

J. Eriksson – M. Klasenius, S. Wittberg – S. Johannesson, M. Strömbergsson (vš. SWE)

Stadion

Stadion Eden, Praha (CZE)

Návštěva

20 800 (vyprodáno) diváků

Petr Čech platí za neodmyslitelnou stálici v brance Chelsea. A znovu dokázal, že místo neotřesitelné jedničky mu patří plným právem. Chelsea právě díky němu dlouho držela vedení 2:1 nad silným Bayernem, navíc závěr dohrávala bez vyloučeného Ramirése.

Chybělo pár vteřin a mohlo to být jinak, litoval Čech
Video se připravuje ...


Bayern v prodloužení za stavu 1:2 bušil do obrany "blues", gólman Neuer rozehrával centry z poloviny hřiště, zbytek sestavy byl nastěhovaný ve vápně Petra Čecha. Zkrátka totální tlak, kterému londýnský výběr těžko odolával.

Chelsea držela náskok jen díky svému gólmanovi. Čech během chvilky zlikvidoval čtyři gólové situace. Proti hlavičkám Mandžukiče a Martíneze zaregoval výtečně na brankové čáře, zlikvidoval i pokusy Götzeho a Ribéryho.

Jenže z poslední akce prodloužení přišlo vyrovnání. Míč po dalším vysokém balonu propadl na zadní tyč na Martíneze, Čech už s následnou střelou nemohl nic dělat. Bayern vyrovnal na 2:2 a šlo se do penalt.

V nich měl Čech nejblíž při pátém pokusu Shaqiriho. Slabý pokus šel na jeho levou ruku, Čech ale míč jen škrtl a zapadl mu do sítě. Poté selhal Lukaku a tím pádem slavil Bayern.   

"Je ve mě velké zklamání z porážky. Chtěli jsme pohár, ten nemáme. Před dvěma lety to byl opačný příběh. Tentokrát měli štěstí oni, když se jim z posledního útoku podařilo vyrovnat a vyhrát na penalty," hodnotil utkání v rozhovoru pro Českou televizi Petr Čech.

"Je škoda, že to nakonec nestačilo na vítězství. Malá útěcha je, že já osobně jsem odehrál zápas na maximum. Raději bych ale hrál špatně a vyhrál," dodal gólman Chelsea.

Gólman Chelsea Petr Čech neskrýval zklamání. Jeho Chelsea byla v Edenu jen krůček od triumfu v bitvě o Superpohár. Nakonec slavil Bayern.
Gólman Chelsea Petr Čech neskrýval zklamání. Jeho Chelsea byla v Edenu jen krůček od triumfu v bitvě o Superpohár. Nakonec slavil Bayern.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud