31. srpna 2013 • 00:00

Guardiola "škrtil" Ribéryho, Mourinho hecoval fanoušky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Superpohár v Edenu zdaleka nebyl jen fantastickým soubojem mezi 22 hráči v dresu Bayernu a Chelsea. Miliony diváků u televizí i fanoušci na vyprodaném stadionu sledovali také dva dirigenty obou souborů. Pep Guardiola a José Mourinho, velcí rivalové a jedni z nejlepších světových trenérů. Ve fotogalerii si prohlédněte, jak prožívali napínavý duel.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 8. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:2
ONLINE
30. srpna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 48. Ribéry, 120+1. Martínez, . Shaqiri

Hosté: 8. Torres, 93. Hazard

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha (56. Martínez), Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben (95. Shaqiri), Ribéry – Müller (71. Götze) – Mandžukić. Trenér: Josep Guardiola.

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, David Luiz, Cole – Ramires, Lampard "C" – Schürrle (87. Obi Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) – Torres (98. Lukaku) Trenér: José Mourinho.

Karty

Domácí: Ribéry, Boateng

Hosté: Cahill, Ramires, Luiz, Ramires (č), Torres, Lukaku, Cole

Rozhodčí

J. Eriksson – M. Klasenius, S. Wittberg – S. Johannesson, M. Strömbergsson (vš. SWE)

Stadion

Stadion Eden, Praha (CZE)

Návštěva

20 800 (vyprodáno) diváků

Oba dokáží být impulsivní, často létají k autové čáře a divokými gesty hecují svě svěřence. Pep Guardiola i José Mourinho nezklamali ani během Superpoháru v Praze.

Jako první se viditelněji projevil španělský kouč na lavičce Bayernu. V momentě, kdy Ribéry vstřelil vyrovnávací branku na 1:1, okamžitě prchal za svým trenérem. Guardiolovi skočil do náručí, ten ho samou radostí málem uškrtil.

Jsi pašák. Guardiola slaví gól s autorem vyrovnávavcí trefy do sítě Chelsea Franckem Ribérym
Jsi pašák. Guardiola slaví gól s autorem vyrovnávavcí trefy do sítě Chelsea Franckem Ribérym

VIDEO | Podívejte se na Ribéryho vyrovnávací gól i jeho jeho oslavu s Guardiolou

Mourinho podává balon do hry, hvězdný Robben přihlíží. Záběr ze Superpoháru mezi Chelsea a Bayernem, které se hrálo v PrazeFoto Pavel Mazáč Sport

"Tímhle způsobem slavila góly Barcelona. Je tam atmosféra týmovosti, radují se realizační tým, trenéři i náhradníci. Tohle tam pravděpodobně přinesl Guardiola svým charizmatem," hodnotil ve studiu České televize sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík.

Nezahálel ani Mourinho. Na střídačce házel své typické úšklebky, velmi často pendloval u postranní čáry. Výmluvný byl obrázek před zahájením prodloužení. Mourinho si vzal hráče Chelsea do kolečka, stoupl si doprostřed a svým "žákům" vydal poslední pokyny.

Dlouho vypadalo,že zvolil správnou taktiku. Londýnský tým i o deseti šel do vedení 2:1, když se v první polovině nastavení nádherně trefil Hazard. Jenže drtivý tlak Bayernu, během kterého fantastický Čech zlikvidoval snad čtyři góly, vygradoval v poslední akci prodloužení, kdy vyrovnal Martínez.

Mourinho v té chvíli marně burcoval fanoušky z řad Chelsea, aby v těžkých chvílích tým podpořili.

V penaltovém dramatu nakonec jediný pokus spálil mladíček Lukaku, ze Superpoháru se raduje Bayern. Jako spokojenější muž tedy z Prahy odletí Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud