Tomáš Radotínský
15. října 2011 • 20:00

Štěch se stal Rukavičkářem. Chytá za Yeovil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Štěch si konečně zachytá. West Ham United poslal českého brankáře na měsíční hostování do týmu Yeovil Town. V dresu klubu, jemuž se přezdívá Rukavičkáři, debutoval odchovanec pražské Sparty už v sobotním zápase třetí nejvyšší anglické fotbalové soutěže proti Carlislu. Porážce 0:3 však nezabránil.



Štěch měl tento týden napilno. V úterý udržel čisté konto ve vítězném kvalifikačním utkání mistrovství Evropy do 21 let ve Walesu a v pátek už se představil v novém působišti. Yeovil ho přivedl na místo zraněného Jeda Steera a hned mu dal šanci v soutěžním utkání.

Pro oporu Lvíčat je to vítaná zápasová praxe. V mateřském West Hamu totiž v základní sestavě téměř nenastupuje. Přestože je v klubu už pět let, dosud se objevil jen v několika pohárových kláních.

Jedničkou je anglický reprezentant Robert Green, dvojku dělá Belgičan Ruud Boffin. Navíc na hostování z Arsenalu přišel zkušený Španěl Manuel Almunia a do gólmanského kontingentu patří i Štěchův vrstevník Péter Kurucz z Maďarska. Nový manažer Kladivářů Sam Allardyce jim před českým mladíkem dává přednost.

Jeho předchůdci nenasazovali Štěcha zřejmě i kvůli klauzuli v jeho smlouvě. V ní bylo zakotveno, že pokud jednadvacetiletý gólman odchytá za West Ham během jedné sezóny více než pět utkání, bude muset jeho zaměstnavatel zaplatit Spartě blíže neurčenou sumu, což nechce dopustit.

„Je to celkem frustrující,“ přiznal na jaře Štěch v rozhovoru pro ČTK.
Na jeho pozici se tedy zatím moc nezměnilo, a proto znovu volil variantu hostování. Už dříve sbíral zkušenosti ve Wycombu a Bournemouthu. Ve West Hamu má smlouvu ještě na dva roky.

Yeovil, kde bude Štěch působit do 19. listopadu, je po prohře s Carlislem v tabulce III. ligy v sestupové zóně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud