21. ledna 2014 • 11:12

Distanc, ztráta sponzora. Anelka pyká za antisemitské gesto

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická Fotbalová asociace zahájila s útočníkem West Bromwiche Nicolasem Anelkou disciplinární řízení kvůli údajnému antisemitskému gestu. Bývalému francouzskému reprezentantovi hrozí podle BBC zákaz startů nejméně na pět zápasů. Anelka má čas do čtvrtečního večera, aby se k obvinění vyjádřil.



Anelka oslavil v prosincovém utkání proti West Hamu gól gestem zvaným "quenelle", které může být vnímáno jako obrácený nacistický pozdrav. Vymyslel ho kontroverzní francouzský komik Dieudonné, jehož představení Le Mur (Zeď) francouzské úřady kvůli rasistickému a antisemitskému zabarvení začátkem roku zakázaly.

Francouz Nicolas Anelka to od některých fanoušků schytal. Po gólu na půdě West Hamu prý při oslavě předvedl gesto, kterým prý urážel Židy Francouz Nicolas Anelka to od některých fanoušků schytal. Po gólu na půdě West Hamu prý při oslavě předvedl gesto, kterým prý urážel ŽidyFoto repro youtube

Čtyřiatřicetiletý Anelka již dříve uvedl, že nechtěl nikoho urazit a ujistil, že pozdrav opakovat nebude.

West Bromwich už kvůli jeho gestu přišel o sponzora. Společnost Zoopla, jejímž spolumajitelem je židovský obchodník Alex Chesterman, se rozhodla neprodloužit s klubem po sezoně smlouvu. Klub, v němž hostuje český útočník Matěj Vydra, dostává od firmy ročně tři miliony liber (asi 100 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud