27. prosince 2015 • 04:55

Čechův mizerný večer: Šajtle z Curacaa, strom a na závěr housle

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A zase ne! Český brankář Arsenalu Petr Čech si musí na stanovení nového rekordu Premier League v počtu vychytaných nul ještě počkat. V utkání 18. kola proti Southamptonu dostal čtyři góly a „kanonýři“ odešli ze hřiště jako poražení. Naopak nový milník soutěže stanovil obránce Cuco Martina. Reprezentant Curacaa se totiž prosadil jako první zástupce 93. národnosti v historii nejvyšší anglické soutěže.



V minulém kole zkazil českému brankáři myšlenky na stanovení rekordu skvělým volejem záložník Manchesteru City Yaya Touré. Na hřišti Southamptonu inkasoval Čech dost podobný gól. V 19. minutě se do odraženého míče opřel domácí obránce Cuco Martina a jeho nechytatelná střela šajtlí skončila v síti.

Hráči Arsenalu včetně Čecha byli jako opaření. Český brankář se za výstavní trefou natahoval marně. Naopak radovat se z krásné branky mohl Martina. V Premier League se dosud ze vstřeleného gólu radovali hráči z 92 zemí a Martina přidal další čárku za ostrov v Karibském moři.

Trápení Arsenalu však pokračovalo i ve druhém poločase. Nejprve při standardní situaci chyboval právě český brankář a stoper „Saints“ Virgil van Dijk ho po vzájemném střetu překonal. Londýnský celek však zachránil sudí, který si všiml ofsajdového postavení. Otřesený Čech musel být ošetřován, ale po chvíli se znovu postavil do brány.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu

2541483:gallery:true:true

A tak musel za chvíli lovit míč ze sítě podruhé. V 55. minutě zakončil kombinační akci útočník Shane Long prakticky do prázdné branky a Čech, kterého nechala obrana na holičkách, se opět natahoval marně.

Černá noc českého reprezentačního brankáře vygradovala v 69. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil stoper José Fonte. Čech se sice nejdříve rozmýšlel, zda vyběhne na prudký centr na přední tyč, jenže si svůj záměr nakonec rozmyslel a na hlavičku obránce Southamptonu už nestačil zareagovat.

Poslední hřebíček do rakve přidal v 92. minutě opět Shane Long, který se trefil podruhé v utkání a ostudu Gunners zvršil houslemi. Arsenal tak kvůli porážce přišel o šanci přeskočit lídra soutěže Leicester, který padl na hřišti Liverpoolu. A Petr Čech zase o stanovení nového rekordu v počtu vychytaných nul.

Nadále tak zůstává společně s Davidem Jamesem na metě 169 čistých kont. Další šanci, kdy se bude moct od anglického brankáře odpoutat, bude už za dva dny proti nováčkovi z Bournemouthu. Arsenal však nečeká vůbec jednoduchý soupeř. Ligový nováček má slušnou formu. V posledních pěti zápasech třikrát vyhrál (například proti Chelsea a Manchesteru United) a dvakrát remizoval.

Bezmocný Petr Čech v brance Arsenalu jen sleduje, jak končí míč v síti při utkání na hřišti Southamptonu. Arsenal prohrál a promarnil možnost jít do čela Premier League.
Bezmocný Petr Čech v brance Arsenalu jen sleduje, jak končí míč v síti při utkání na hřišti Southamptonu. Arsenal prohrál a promarnil možnost jít do čela Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud