26. prosince 2015 • 20:15

Pavle, probuď se! Fanoušci Newcastlu zpívali Srníčkovi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorál, z kterého běhal mráz po zádech. A nejen v poločase, ale i před výkopem. Fanoušci Newcastlu vstali ze sedaček, tleskali a spustili „Pavel is a Geordie“. Na dálku tak podpořili Pavla Srníčka, bývalého gólmana klubu, který ve 47 letech bojuje po zástavě srdce o život. Srníčkova rodina vyzvala příznivce, aby zkusili zazpívat a pomoci mu tím třeba k návratu k vědomí. "Poslal jsem nahrávku Pavlovu bratrovi Milanovi, který je u jeho lůžka, a přehrál mu ji. Díky," napsal Srníčkův agent Steve Wraith na twitteru.



Srníček je v Newcastlu hodně populární. V klubu působil v letech 1991 až 1998 a pak zde v sezoně 2006/07 končil kariéru. Když se do světa rozletěla informace, že zkolaboval při běhu a bojuje o život, zprávy na jeho podporu přicházely od osobností i fanoušků. Srníčka vzali fandové za svého už před lety, když nosili na triku nápis „Pavel is a Geordie“ (Geordie je přezdívkou pro příznivce Newcastlu) a nenechali ho ve štychu ani tentokrát.

Před zápasem podpořil bývalého českého reprezentanta na Twitteru třeba bývalý hráč Newcastlu a asistent trenéra Terry McDermott. „Ať zazní křik dvaapadesáti tisíc Geordies... Bojuj Pavle!!!“ burcoval na twitteru fanoušky. Připojil se i legendární kanonýr Alan Shearer. „Zpívejte pro Pavla,“ vyzval bombarďák. A to se také stalo.

První popěvek zazněl už před zápasem, další pak o přestávce, přesně jak si přála Srníčkova rodina. Odhodlání podpořit jednoho z „Gordies“ bylo znát na každém kroku. Snahu fanoušků sice v poločase na chvíli zabrzdil hlasatel, ale pak už zněl St. James Parkem očekávaný chorál a potlesk tisícovek fanoušků vyznávajících černobílé barvy. Na sociální síti pak vyjádřili hráči podporu i další osobnosti. Naposledy třeba slavný Kolumbijec Faustino Asprilla.

Pavle, bojuj! Fanoušci Newcastlu na dálku podpořili brankáře Srníčka, jeden z nich si vzal i jeho dres.Foto Profimedia.cz

Fanoušci udělali maximum. Teď musí zabojovat sedmačtyřicetiletý Srníček. Ten zkolaboval v neděli při běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou. Podle Srníčkova agenta Wraitha se mu na dvacet minut zastavilo srdce a po převozu do nemocnice byl bývalý brankář Ostravy, Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Brescie, Portsmouthu, West Hamu a Beiry Mar uveden do umělého spánku.

S probuzením se mělo začít ve středu, podle Steva Wraitha však zůstává Srníček v kritickém stavu. „Je dál v umělém spánku na přístrojích. Jeho stav se v posledních dnech nezměnil, až se tak stane, budu informovat. Čeká se do pondělí, než bude možné pokračovat v dalších testech,“ napsal Wraith na sociální síti Facebook.

2541048:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud