13. prosince 2016 • 15:29

Klopp vrací úder: Proč bychom měli Nevilla nechat mluvit do televize?

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii se probouzí jedna velká rivalita. Gary a Phill Nevillovi se ostře pustili do brankáře Liverpoolu Lorise Kariuse, který v posledních zápasech předvedl nepřesvědčivé výkony. Slova bývalých hráčů Manchesteru United, kteří oba pracují jako televizní experti, vadila trenérovi „Reds“ Jürgenovi Kloppovi. „Samozřejmě, že bratrům Nevillovým se Liverpool nelíbí, já jsem tu zase od toho, abych chránil své hráče,“ řekl na tiskové konferenci. 



Německý brankář Karius na sebe v poslední době upozorňuje nepřesvědčivými výkony. Při prohře v Bournemouthu (3:4) a nedělní remíze s West Hamem (2:2) měl výrazný podíl na několika inkasovaných brankách a na hřišti působil hodně nepřesvědčivě. „Přenáší úzkost na celý tým,“ řekl po zápase s Bournemouthem Gary Neville. „Zabíjí tým na hřišti,“ ozvala se i legenda Liverpoolu Jamie Carragher.

Kritiku mladý gólman přijímal těžko a připomněl nedávné neúspěšné angažmá Garyho Nevilla ve Valencii. „Trenérem byl chvilku a najednou je zpět zase jako odborník,“ divil se Karius. Takové chování se hrubě nelíbilo Carragherovi, který vzkázal brankáři svého bývalého týmu: „Moje rada pro něj by zněla: Sklapni a dělej svoji práci.“

SESTŘIH Premier League: Bournemouth – Liverpool 4:3. Senzační obrat domácích
Video se připravuje ...

To už bylo i dost na trenéra Kloppa, který se rozhodl svého svěřence ochránit. „Většina bývalých hráčů asi zřejmě zapomněla, jak se cítili, když byli pod palbou kritiky. Zejména bratři Nevillovi. Kdo někdy byl trenér, ten by měl zajisté vědět, že příliš kritiky nikomu nepomůže,“ řekl kouč.

Rivalita mezi Liverpoolem a Manchesterem United je obrovská a zdá se, že poslední dny by jí mohly dát nový náboj. „Je mi jasné, že se bratrům Nevillovým nelíbí Liverpool. Gary ukázal, že neumí posuzovat hráče jako trenér, tak proč bychom ho měli nechat mluvit do televize?", ptal se jízlivě Klopp.

„Mimochodem Garymu vyřiďte, že nemám Twitter. Takže jestli chce něco říct, sociální sítě nepomůžou,“ dodal Klopp. „Kritika je normální, nejsem překvapený. Mojí prací je chránit hráče,“ uzavřel. Předehra před sledovaným zápasem začala v předstihu, 15. ledna se Liverpool totiž představí na Old Trafford.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - West Ham 2:2. Kloppův tým opět ztratil
Video se připravuje ...

Kuriozity Premier League: Brankář Liverpoolu se šíleně ukopl a zavinil roh
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud