5. května 2009 • 14:50

Šílený Barton: kam se hrabe Řepka!

Autor: pj, sid
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá země má fotbalového magora. Italy zostudil Marco Materazzi, Dány grázl Thomas Gravesen. A v Česku „bliká“ před očima Tomáši Řepkovi. Ale nikdo z nich nedosáhl na takové mety jako Joey Barton. Jeho průšvihy jsou pouze pro otrlé...



Barton je označován za "magora" právem. Anglie nikdy neměla většího hříšníka. Svými prohřešky předčil i ty nejhorší fotbalisty planety. Je na samém vrcholu.

Záložník "strak" má za sebou pestrou škálu incidentů na trávníku i mimo něj. Na vánočním večírku popálil spoluhráče cigaretou. Vedení Manchesteru City, kde dříve působil, mu okamžitě strhlo plat na šest týdnů.

Z turné v Thajsku se zase musel vrátit domů předčasně, neboť klub neunesl jeho bitku s patnáctiletým (!) fanouškem Evertonu. Pokuta 120 tisíc liber. Na stejné fanoušky z Liverpoolu vystrčil holý zadek. Pokuta 2 tisíce.

VIDEO: Jak Barton ukázal zadek

Dá se říci, že Barton nikdy z pokut nezmoudřel. Po každém prohřešku se sice dokázal omluvit a slíbit, že se zlepší, ale slova vypouštěl do prázdna.

Přišel trénink, neshoda s Ousmanem Dabem a bum – napadení na tréninku! Barton byl zatčen, ale náhle propuštěn na kauci. Manchester City jeho prohřešky již neustál a raději jej prodal do Newcastlu United. Cena? 5 milionů liber!

I naivní Straky myslely, jak se vše urovná a kontroverzní fotbalista opět začne předvádět dobré výkony. To byl však omyl. Během vánoční svátků udělal „pravý Barton“ comeback a časně nad ránem se opět popral. Kvůli napadení musel 77 dní strávit ve vězení.

VIDEO: Bartonova bitka na ulici

V Newcastlu si všichni mysleli, že věznice Bartona změní. Že z něj bude opět skvělý fotbalista a žádný magor. Manažer Alan Shearer do něj vložil důvěru. Domníval se, že Barton pomůže klubu v bojích o záchranu.

Realita? Byla to další naivita.

Barton v posledním ligovém zápase s Liverpoolem zákeřně a zcela zbytečně zajel u rohového praporku do Xabiho Alonsa a byl bez váhání vyloučen. Po utkání se navíc pustil do roztržky s koučem, kterého přede všemi vulgárně seřval.

„Jako trenér si na ho..., tvoje taktika je na ho…,“ řval Barton na Shearera, který se bránil tím, že ho nikdy neměl vzít do svého mužstva. „Byla to chyba,“ odvětil zvýšeným hlasem.

Ani vedení klubu si nenechalo chování Bartona líbit. Problémovému záložníkovi udělilo pokutu 128.000 liber (asi 3,83 milionu korun) a do odvolání jej vyřadilo z týmu.

Nezbývá než doufat, že Newcastle byla Bartonova poslední štace. Jestli ne, tak můžeme jen tipovat, za jak dlouho si zase přečteme o jeho (ne)fotbalovém průseru.

Vedle magora Bartona vypadá Tomáš Řepka jako svatoušek. Dohnat tak pestrý seznam hříchů sparťanský kapitán ve svých 35 letech už asi nestihne. Nebo ano?

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud