14. června 2023 • 15:45

Mbappé promluvil: Teď nechci odcházet, ale... Čím naštval šéfa PSG?

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Toto přestupní období bude opět patřit jemu. Kylian Mbappé šokoval oznámením, že nevyužije své opce a po skončení smlouvy nebude v Paris Saint Germain pokračovat. „Tím nebylo myšleno, že chci být nyní prodán. Jen jsem chtěl klub informovat, že nemám v úmyslu zde pokračovat i po nadcházející sezoně, kdy mi kontrakt vyprší,“ vysvětloval hvězdný útočník své jednání pro La Gazzetu dello Sport. PSG to však vidí jinak.



Když před rokem pózoval po podpisu největšího kontraktu v dějinách sportu s dresem, na němž bylo vytisknuto „2025“, nabyla široká veřejnost dojem, že Kylian Mbappé v nejbližších letech Paříž neopustí. Nyní je však vše jinak.

Jak informoval francouzský deník L'Équipe, Mbappé podepsal pouze dvouletou smlouvu s možností prodloužení o další rok. Tu však nevyužije.

„Jen jsem chtěl dát klubu na vědomí, že svou opci neaktivuji. O prodloužení smlouvy jsem s PSG nijak nejednal, ale rád v Paříži strávím nadcházející sezonu. Rozhodně jsem si tímto krokem nechtěl vydupat přestup,“ dušoval se pro milánský deník Mbappé.

Jeho šéfové to ovšem vidí jinak.

„Postoj Paris Saint Germain je nyní jasný. Buď Mbappé podepíše novou smlouvu, nebo ho toto léto prodají. Prezident klubu Násir Al-Chelajfí je rozhořčen, že o jeho rozhodnutí nepokračovat věděla dříve média než klub. Pro něj je Mbappé nevděčníkem,“ prozradil novinář Fabrizio Romano.

Ovšem ani mistr světa a nejlepší střelec v historii PSG nenechal na klubu nit suchou.

„Každý chce vyhrát Ligu mistrů, ale aby se vám to podařilo, tak musíte mít maximální odhodlání. Mým cílem je vždy všechno vyhrát, ale moc dobře víme, že jsme v PSG měli jisté problémy. Každému bylo jasné, že máme nedostatky, které nás dříve či později doženou,“ rýpnul si do řady neúspěchů PSG v nejprestižnější klubové soutěži světa.

Mbappého morálku pošramotil i odchod Lionela Messiho.

„Je to jeden z nejlepších fotbalistů všech dob. Nikdy není dobré o někoho takového přijít. Nemůžu pochopit, jak mohli být lidé šťastní, že odešel. Ve Francii nedostával respektu, který si zasluhoval,“ zastal se Mbappého svého bývalého spoluhráče.

V rozhovoru s milánskými novinami se hvězdný útočník vyjádřil i k italskému fotbalu.

„Odmalička sleduji Serii A. Jako malý jsem fandil AC Milan. Mrzí mě proto úmrtí Silvia Berlusconiho. Je to velká ztráta pro celý fotbal. Snad jej fanoušci ocení tak, jak si zaslouží. Je škoda, že žádný z italských týmů neuspěl ve finále evropských pohárů. Fiorentina, AS Řím i Inter ovšem inspirovali ostatní, že se dá dosáhnout velkých úspěchů i bez závratných rozpočtů,“ chválil Mbappé calcio.

Jeho nejbližší kroky však s největší pravděpodobností povedou do Realu Madrid, jenž o něj dlouhodobě mocně stojí a disponuje potřebnými financemi.

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud