23. dubna 2010 • 21:14

Nervák Balotelli se omluvil fanouškům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Interu Milán Mario Balotelli se omluvil za chování po úterním utkání semifinále Ligy mistrů, jímž zastínil výhru svého týmu 3:1 nad Barcelonou. Člen italské fotbalové reprezentace do 21 let neunesl pískání a pokřiky fanoušků, serval si dres a hodil ho na zem. Jako jediný tak neslavil na trávníku vítězství nad obhájcem titulu.



Na Balotelliho gesto reagovali odmítavě někteří jeho spoluhráči a především příznivci, kteří vyzývali klub k okamžitému propuštění mladé hvězdy.

"Všem se za své chování v úterý večer omlouvám," reagoval Balotelli v otevřeném dopisu na svém webu.

"Když jsem přišel na trávník (v 75. minutě) a slyšel ječení fanoušků a pokřiky kouče, ztratil jsem hlavu. Lituju, že jsem nebyl schopen kontrolovat své napětí a frustraci, která mě požírá už několik měsíců," uvedl útočník, jenž byl na šest zápasů před duelem s Barcelonou vyřazen z týmu po kontroverzi s koučem José Mourinhem na tréninku.



Balotellimu se návrat do sestavy nepovedl. Během čtvrt hodiny strávené na hřišti kazil, za což si vyslechl pískot z tribun, především ze sektoru ultras.

"Nic proti fanouškům nemám, zvlášť ne proti tvrdému jádru. Když na mě ostatní křičeli, oni mě podporovali," uvedl Balotelli, jehož biologičtí rodiče jsou z Ghany a kvůli barvě své pleti je častým terčem rasistických pokřiků.

"Procházím si nejtěžším obdobím v životě, ale takhle jsem reagovat neměl," dodal.

Balotelliho nejspíš čeká pokuta od vedení klubu a on sám ví, že si musí své gesto vyříkat s některými spoluhráči. Přesto ho trenér Mourinho nominoval do sobotního ligového zápasu proti Bergamu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud