Jonáš Bartoš
13. ledna 2017 • 04:57

Barcelona hledá peníze na Messiho. Hráči se vztekají a bojí se o hvězdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naprosto klíčový hráč. Fotbalista z jiné planety, jaký se znovu těžko narodí. Lionel Messi svými výkony stále táhne Barcelonu a drží ofenzivní prapor. Kolem hlavního esa týmu se ale rozbíhají nepříjemné debaty. Výkonný ředitel klubu Oscar Grau totiž naznačil, že klub musí nejdřív pořádně propočítat, jestli si může dovolit vylepšení Messiho stávajícího kontraktu.



Messiho smlouva v Barceloně vyprší za osmnáct měsíců. Zatím je tedy pořád relativně čas. Jenže ve fotbale všechno utíká obzvlášť rychle. Proto by si Barcelona ráda pojistila svou klíčovou osobnost na další období co nejdřív.

Nabídnout Messimu takovou smlouvu, aby byly spokojené všechny strany, ale nebude jen tak. "Klub chce, aby nejlepší hráči na světě zůstali v Barceloně. Rád bych zmírnil obavy fanoušků, ale musíme si zachovat chladnou hlavu a zdravý rozum," naznačil výkonný ředitel Barcelony Oscar Grau.

Barcelona během minulého roku prodloužila smlouvy s Neymarem i Suárezem (až do roku 2021), teď ale musí hodně přemýšlet, aby se vešla do platového stropu. Ve Španělsku totiž platí pravidlo, že výdaje na platy nesmí přesazhovat 70 procent klubového rozpočtu.

"Opakuji, že chceme ty nejlepší hráče. Ale musíme to pořádně propočítat," zdůraznil Grau. "Jednou z možností je zvýšit naše příjmy, což je naše hlavní hospodářská strategie," naznačil, kde klub chybějící peníze na Messiho hodlá najít. Znamená to najít nové partnery a získat finance ze sponzorských smluv.

Villarreal - Barcelona: Messiho skvost! Nádherným přímákem vymetl šibenici
Video se připravuje ...

Rozzlobená kabina

Taková slova ale nechtěji poslouchat hráči v kabině. "Musíte prodloužit Messimu kontrakt, ne nad něčím přemýšlet," vzkázal podle serveru sport.es rozzlobený Luis Suárez.

Naštvaný je prý i Gerard Pique, ale kvůli jiné věci. Po jeho otevřené kritice sudích se mu totiž od vedení Barcelony nedostalo zastání. "Mluvili jsme s našimi kapitány (Iniesta, Messi) a s Piquém a vysvětlili jim přání klubu. A to je nevyjadřovat se k rozhodčím," prohlásil Grau, čímž podle informací ze Španělska hnul žlučí nejen Piquému, ale celé kabině.

Ale zpět k Messimu. Ten v současnosti podle informací ze zahraničí pobírá okolo 24 milionů eur čistého (648 milionů korun), což je podobná suma, na kterou si v nových smlouvách přijdou Neymar se Suárezem.

Barcelonský démon si ale chce polepšit tak, aby nadále zůstal nejlépe placeným hráčem klubu. Mluví se o astronomické sumě 35 milionů eur ročně (945 milionů korun).

Barcelona - Espanyol: A zase Messi! Parádně prošel přes tři hráče a Alba zvýšil na 3:0
Video se připravuje ...

Jenže takovou "pálku" si Barcelona možná nebude moct dovolit. Už teď vydává na platy druhou největší sumu na světě (po Manchesteru United). Pokud se jí nepodaří navýšit zisky, na nový kontrakt pro barcelonskou desítku nezbude.

Messiho odchod by vyvolal obrovský poprask a především ohromnou sportovní ztrátu. Argentinský šutér je momentálně na hřišti absolutně nepostradatelný a klíčový muž pro týmové výsledky.

"Nevím, co (Grau) řekl, jak víte, nečtu noviny ani nesleduji zprávy. Ale je to velmi jednoduché. Řekněte mi nějaký zápas, ve kterém Messi nebyl rozdílovým hráčem," prohlásil trenér Luis Enrique.

"Doufám, že tady stráví ještě mnoho let a fanoušci si budou užívat jeho hru. Neexistuje nikdo jako on. Je unikátní nejen v počtu gólů, ale i v tom, jak dokáže zlepšovat spoluhráče kolem sebe," dodal kouč Barcelony.

Jak si vedly hvězdy La Ligy: Výjimečný Messi kouzlil, Suárez pálil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud