22. února 2011 • 15:15

Barca zuří: Arsenal jí krade Fabregase č. 2

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úchvatný obrat Arsenalu v úvodním osmifinálovém zápase Ligy mistrů proti Barceloně zůstane fotbalovým fanouškům v hlavě ještě hodně dlouho. To v zákulisí teď mezi oběma kluby zuří o hodně méně líbivý střet. Barcelona nařkla "kanonýry", že chtějí z její mládežnické akademie "ukrást" jednu z možných budoucích hvězd - teprve šestnáctiletého Jona Miquela Torala Harpera.



Všechno je navíc podobné situaci, kdy z Katalánska obdobně zmizel před lety jiný obrovský talent - Cesc Fabregas. I proto se Barcelona brání. Podle deníku The Sun se prezident klubu Sandro Rosell při prvním vzájemném zápase v osmifinále Ligy mistrů tvrdě pustil do svého londýnského protějšku Ivana Gazidise.

"Bylo znát, že Rosell je mimořádně naštvaný," řekl deníku očitý svědek rozhovoru. "Rosell zvyšoval na Gazidise hlas, ale ten prakticky nereagoval." Šestnáctiletý Toral má anglickou matku a už je prý blízko podpisu profesionální smlouvy s anglickým klubem.

Arsenal si opět dělá zálusk na šestnáctiletý klenot z líhně Barcelony, takže není divu že se její šéf hodně rozčílil. Navíc Rosell byl ve vedení Barcy i v roce 2003, kdy přišla o Fabregase.

Jon Toral - nový Fabregas?
Jon Toral - nový Fabregas?

Toho si tenkrát vyhlídl Arsene Wenger, ale v Barceloně ho sledovat nemohl. Tak se za ním vypravil do Finska na mistrovství světa hráčů do 17 let, kde se Fabregas stal nejlepším střelcem i hráčem.

Cesc Fabregas si užíval výhru nad svým mateřským klubemFoto Reuters

Arsenal hned poté nalákal mladíčka na slib, že dostane šanci v prvním týmu, a podepsal s ním smlouvu. "Kanonýři" pak sice museli Barceloně kvůli hrozbě arbitráže zaplatit 700 tisíc liber, ale budoucí hvězda už byla jejich.

Teď se katalánský velkoklub snaží Fabregase už pár let získat zpět. Vloni už byl přestup na spadnutí, ale Arsene Wenger opět odmítl. Jak dopadne boj o chlapce jménem Jona Miquela Torala Harpera?

Odveta osmifinále Ligy mistrů, ve které Barcelona musí vyhrát, ale dostává ještě zajímavější náboj.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud