9. února 2016 • 15:55

Mourinho je připraven na návrat: Do Španělska už nechci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér José Mourinho je po prosincovém odvolání od fotbalistů Chelsea připraven na další angažmá. Portugalský kouč naznačil, že by rád zůstal v Anglii. Naopak vyloučil návrat do Španělska, kde mu chyběla dostatečná konkurence.



"Trénuji šestnáct let a přestal jsem jen v roce 2007, kdy jsem poprvé odešel z Chelsea. Tohle je teprve druhá několikaměsíční pauza. Není to tedy žádné velké drama a určitě budu brzo zpátky. Jako profesionál jsem připraven posunout se dál," řekl Mourinho v rozhovoru pro televizi Sky Sports.

"Momentálně jsem nezaměstnaný. Nevím, kam mě vítr zavane, protože ve fotbale nikdy nevíte. Ale jsem si jistý, že s rodinou budeme mít domov v Londýně," uvedl třiapadesátiletý trenér, o kterém se nejvíce spekuluje jako o nástupci Louise van Gaala v Manchesteru United.

Mourinho odmítl návrat do Španělska, kde v letech 2010 až 2013 vedl Real Madrid. Ten o zkušeného kouče údajně stál před lednovým jmenováním Zinedina Zidana.

"Vždycky říkám, že potřebuji konkurenci a musím ji mít i každý týden ve Španělsku. Byl jsem v úžasném klubu, ale hráli jsme jen čtyři utkání v roce: Barcelona - Real Madrid, Real Madrid - Barcelona. Po těchto zápasech jsme vyhrávali 4:0, 5:0, 4:1 nebo 6:1," řekl Mourinho.

Španělská soutěž je podle něj pouze záležitostí dvou gigantů Barcelony a Realu. "Bylo těžké vyhrát ligu, protože jste soupeřili s týmem, který také jenom vítězil. Takže jednou jsem se stal španělským mistrem se sto body, a pak mi na titul nestačilo ani 91 bodů," prohlásil.

"V Anglii můžete vyhrát ligu se 75 body, možná vám stačí i méně. Musím mít konkurenci," dodal Mourinho.

Eden Hazard slavil v minulé sezoně úspěchy po boku manažera Josého Mourinha. V tomto ročníku Premier League to ale byla ze strany Belgičana bída. Hráč se teď známému portugalskému manažerovi omluvil.
Eden Hazard slavil v minulé sezoně úspěchy po boku manažera Josého Mourinha. V tomto ročníku Premier League to ale byla ze strany Belgičana bída. Hráč se teď známému portugalskému manažerovi omluvil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud