5. února 2016 • 13:15

Bude zase válčit s Guardiolou? Mourinho je prý domluvený s United

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že José Mourinho přeci jenom bude po Louisi van Gaalovi novým manažerem Manchesteru United. Aspoň to tvrdí zahraniční média včetně španělských novin El Confidencial, které se svými informacemi bývají velmi přesné. Schyluje se tak v Anglii k velké trenérské show? 



O portugalském trenérovi se v souvislosti s United mluví už dlouho. „Rudí Ďáblové“ pod nizozemským koučem Van Gaalem nezáří a Mourinho je po vyhazovu z Chelsea k mání. Spekulace rozvířil španělský deník El Confidencial a Sky Italia, které tvrdí, že o jeho dosazení na roli manažera United je rozhodnuto. A to jde o velmi důvěryhodné zdroje.

Navíc manchesterská volba na charismatického kouče dává smysl. Mourinho je s United spojován už dlouho a jeho velkým obdivovatelem je samotný Alex Ferguson. Trenérská legenda a ikona týmu z Old Trafford je členem správní rady a v klubu má velké slovo i ohledně obsazení realizačního týmu.

Spekuluje se i o tom, kdy Mourinho nejúspěšnější tým Anglie převezme. Fanoušci si přejí okamžitý odchod nynějšího kouče Van Gaala. Nelíbí se jim způsob hry, kterým se jejich milovaný klub prezentuje a většinu představení svých idolů nazývají nudou. Zmíněné zdroje se však shodly, že Portugalec začne u týmu až na začátku nové sezony. 

2569877:gallery:true:true

Schyluje se v Anglii k velké trenérské show?

Zdá se, že trenérská smetánka se stahuje na Ostrovy. Pokud by Mourinho podepsal s Manchesterem United, Anglie by se mohla těšit na parádní bitvu slavných manažerů.

Před několika dny oznámil Pep Guardiola, že od příští sezony povede Manchester City, tedy městského rivala United. Zápas by tak mohl dostat ještě větší grády, než klasické derby nabízí. Fotbalový svět si moc dobře pamatuje vyhrocené bitvy Mourinhova Realu a Guardiolovy Barcelony.

U dalšího velkého rivala působí úspěšný německý kouč Jürgen Klopp, který po úvodní rehabilitaci kádru bude chtít Liverpool vrátit zpět na vrchol. Zajímavé trenérské jméno by mohla pro další ročník představit i londýnská Chelsea.

V souvislosti s „Blues“ se mluví o trenérovi Atlétika Madrid Diegovi Simeonemu, který by měl nahradit dočasného nizozemského kouče Guuse Hiddinka. Argentinec má za sebou skvělou práci v méně slavném klubu z Madridu, který dovedl k mistrovskému titulu a do finále Ligy mistrů.

Zápasy v příští sezoně Premier League by tak mohly dostat nový nádech. Je evidentní, že anglická nejvyšší soutěž se chce dostat zpět na výsluní a trenérská elita by k tomu měla napomoci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud