16. srpna 2019 • 20:15

Jako Messi nebo Maradona. Mladý Kolumbijec předvedl úchvatné sólo

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O kolumbijských soutěžích fotbalistů do 21 let se příliš často neinformuje, ale tenhle gól obletěl celý svět. Hráč týmu Santander del Norte Anderson Díaz rozebral soupeřovu defenzivu do posledního šroubku. Výsledkem jeho sóla byl nejen gól a sláva na sociálních sítích, ale také přirovnání k největším hvězdám fotbalové historie.



Akce nezačala nijak výjimečně. Anderson Díaz s číslem 24 převzal míč 35 metrů od soupeřovy branky. A pak začalo něco mimořádného. Cestou do pokutového území se zbavil pěti hráčů, rychlou kličkou obešel gólmana.

Poslední soupeř zkoušející skluz před prázdnou brankou se mohl po sedmé kličce jen dívat, jak mladý fotbalista nikým neobtěžován skóruje ranou přímo z čáry a posílá svůj tým do vedení 2:1.

Už komentátor národního šampionátu do 21 let přirovnal gól k Maradonovi, v dalších reakcích nechybí snad žádný slavný míčový kouzelník od Messiho přes Ronaldinha, Neymara, Mbappého…

I z jihoamerických mládežnických soutěží se pořizují záznamy, takže Díazovo sólo se ze severní Kolumbie začalo šířit. Nejdřív po španělsky mluvících zemích, pak rychle i do zbytku světa. Původní video stránky Win Sports má přes milion shlédnutí, další statisíce přibývají na YouTube a Twitteru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud