26. ledna 2023 • 15:00

Nejvtipnější představení posily: Ronalda se neptejte na sochu, vítěz je...

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyle Foster - fotbalista, o kterém by se v těchto dnech téměř s jistotou nemluvilo ani nepsalo. Tedy aspoň ne mimo Britské ostrovy. Jenže druholigový anglický klub, v němž dřív působil i Matěj Vydra, se vytasil s originálním videem, které se hlásí mezi hlavní kandidáty na nejvtipnější představení nového hráče vůbec. „Zrcadlo, zrcadlo, má Burnley nejlepší tým ze všech na světě?" ptá se Lord Farquaad, postava z úspěšného animovaného filmu Shrek. Tentokrát však nevybíral princeznu, ale ofenzivní eso. Jak nakonec volba vypadala? Mezi uchazeči byli i Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.



„No, v této sezoně jsi zatím nevstřelil 100 gólů, že?" Ne, zatím jen 62. Takže... Je potřeba posílit. Na výběr šéf dostane ze tří hráčů, mezi nimi nejlepší fotbalisté posledních let. „Číslo jedna je argentinské eso, které v současné době hraje ve Francii a je mu 35 let. Prosím, přivítejte Lionela Messiho."

Pokračuje se, nabídka nekončí. „Číslo dvě je portugalská elektrárna. Neptejte se ho na jeho sochu. Je to Cristiano Ronaldo," zakřičí hlas z kouzelného zrcadla, přitom poukázal na nepovedenou podobiznu pětinásobného držitele Zlatého míče. V sále zavládlo nadšení, jenže hlavní trumf teprve přichází.

„A jako poslední, ale ne nejhorší, je tady super Jihoafričan z belgické ligy. Jen ve 22 letech reprezentoval a dával góly za národní tým mezi juniory i dospělými. Váš hráč pro podpis, Lyle Foster!"

Rozhodující chvíle nastala - kdo posílí druholigový tým? Napětí, nerozhodnost... „Lyle Foster!" zakřičel Lord Farquaad. „On je perfektní." 22letý hráč z belgického celku Westerloo tak podepsal v Anglii smlouvu do konce června 2027 a pokusí se pomoct Kompanymu a spol. k návratu do nejvyšší anglické soutěže.

Tenhle příběh zkrátka na internetu baví, jenže Burnley není zdaleka jediným klubem, který ve fotbalovém světě zaujal originálním představením nováčka v kádru.

Podobný rozruch nedávno způsobil i Slovan Liberec, když se na sever Čech po působení v Německu vrátil Theodor Gebre Selassie. Dukla pak loni v létě na domácí scéně pobavila po příchodu trenéra Petra Rady, který v uniformě rozkázal: „A teď začíná vojna!"

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud