16. srpna 2011 • 10:20

Sparťan Abena zaspal! A tak začal v béčku na lavičce

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nastoupil v Evropské lize proti Liverpoolu, vypadalo to na kauf jako hrom. Jenže z ligového áčka Sparty záhy vypadl a teď aby se bál o místo i ve druholigové rezervě. Kamerunský záložník Martin Abena začal v sobotu dopoledne v Ústí nad Labem jen na lavičce náhradníků. Důvod? Prý dorazil pozdě k odjezdu na zápas.



Ústí porazilo béčko Sparty 2:1. A  podle jeho kouče Svatopluka Habance na tom měl prohřešek afrického záložníka zásadní podíl.

„Mám informaci, že jejich stěžejní hráč Abena přišel o dvacet minut pozdě na zápas. Proto nehrál v základu, což pro nás bylo pozitivní,“ uvedl Habanec pro iDnes. „Ve druhé půli jsme viděli, jak silný hráč to je.“



Sparťanský trenér Zdeněk Svoboda nasadil Martina Abenu až po přestávce, nicméně ke zvratu v utkání to nevedlo. K maléru urostlého defenzivního záložníka se pak Svoboda odmítl jakkoli vyjádřit.

A zpátečku zařadil i jindy výřečný Habanec, víc už nemíní celou »kauzu« komentovat.

„Nezlobte se, ale nechci se v tom už šťourat,“ říká. „Se Zdeňkem Svobodou jsme kamarádi, studovali jsme spolu trenérskou školu. Byl bych nerad, kdyby z toho měl nějaké problémy.“

Ty každopádně bude mít Abena. Lze oprávněně předpokládat, že vedení Sparty nenechá jeho porušení profesionálních povinností bez postihu.

Abena v souboji s hostujícím Huňou.
Abena v souboji s hostujícím Huňou.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud