12. ledna 2007 • 00:00

Mareš se Spartě upíše na dva roky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat z gulagu? Vůbec ne. Obránce Pavel Mareš se z ruského Petrohradu vrací do Sparty po čtyřech letech jako člen širšího reprezentačního kádru.



Fotbalová Sparta Praha ohlásila první přestup letošní zimní přestávky: do klubu se po čtyřletém působení v Zenitu Petrohrad vrací obránce Pavel Mareš, člen širšího kádru české reprezentace. Informaci o přestupu oznámil mluvčí Sparty Lukáš Přibyl, podle kterého třicetiletý hráč podepíše na Letné v nejbližších dnech smlouvu do 30. června 2009. O Marešově přestupu se mluví už od léta, ale až nyní se rozhodl desetinásobný reprezentant a účastník Eura 2004 změnit dres. Vedle Sparty měl nabídky i z Paris St. Germain, ale rozhodl se nakonec vrátit tam, odkud do ruské ligy odešel. I proto, že o něj měl zájem trenér Michal Bílek, který se připravuje na případný odchod Michala Kadlece do zahraničí. "Pavel je velmi zkušený fotbalista, který zvýší konkurenci v obraně, a bude pro nás určitě přínosem," řekl o obránci Bílek na klubovém webu. Mareš je prý rád, že nejistota ohledně další jeho kariéry skončila návratem do Sparty. "Prahu mám moc rád a ve Spartě jsem již působil. A moc bych si přál, abych jí pomohl k dalšímu titulu," prohlásil fotbalista, který má na kontě v české lize 78 zápasů a šest gólů. V ruské lize nastoupil do 129 utkání, v nichž se trefil jedenáctkrát. Přestup je pro něj i předčasným dárkem k 31. narozeninám, které oslaví ve čtvrtek.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud