20. srpna 2013 • 04:56

Vejsada varuje Spartu: Peníze za Kadlece nepatří Bohemians 1905!

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na miliony za přestup záložníka Jana Morávka do Schalke už v Bohemians 1905 marně čekají několik let. A teď hrozí podobný scénář také v případě Václava Kadlece odcházejícího ze Sparty do Frankfurtu. Ze sumy, která se podle informací Sportu může vyšplhat až na 100 milionů korun, by měli Klokani jako předchozí Kadlecův klub brát podíl 20 procent. Proti je však Michal Vejsada zastupující FC Bohemians Praha v konkursu.



O podíl z přestupu Václava Kadlece si dělají nárok hned dva subjekty. Sparta by měla 20 procent z dalšího přestupu poslat Bohemians, odkud Kadlece v roce 2008 přivedla. Vzhledem k nevyřešeným sporům je zaděláno na pořádný problém. Vždyť bundesligové Schalke dosud nezaplatilo drtivou většinu ze 70milionové částky za přestup talentovaného Jana Morávka

Michal Vejsada je přesvědčený, že by peníze za Kadlece měl dostat na účet správce konkursní podstaty zastupující subjekt, který v roce 2005 zkrachoval. „V případě, že půjdou někam jinam, tak se někdo dopouští trestného činu. Jde přesně o 20 procent z přestupu,“ uvedl Vejsada.

U Bohemians 1905, kteří jsou považováni za nástupce tradičního klubu, tvrdí něco jiného. Správce konkursní podstaty podle nich do záležitostí kolem posily Frankfurtu nemá právo zasahovat.

„Ten případ je jiný, než tomu bylo u Morávka. Kupní cena za Václava Kadlece už byla zaplacená. Pak jsou tu obchodní smlouvy mezi kluby, jejichž podrobnosti se nezveřejňují a pokud z nich něco vyplývá, tak se to v žádném případě netýká pana správce,“ tvrdí předseda představenstva Bohemians 1905 Dariusz Jakubowicz.

Rozhodující nyní bude, jaký postup zvolí Sparta. "Smluvní vztahy mezi kluby nebudeme konkretizovat. Jsou věci, kde jsme zavázáni mlčenlivostí," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Kdyby Sparta poslala peníze na účet Bohemians 1905, Vejsadova reakce by na sebe nenechala dlouho čekat. „Upozornil bych soud a správce konkursní podstaty a podal trestní oznámení na Spartu. Zákon je zákon,“ tvrdí Vejsada.

Nevyřešený dosud zůstává ve válce Bohemians ještě transfer dalšího hráče. Také přestup útočníka Martina Nešpora, který z Bohemians 1905 odešel do Mladé Boleslavi, řeší soudy. „V současné době jsou peníze dané do úschovy a čeká se na rozsudek,“ upřesnil Vejsada.

Václav Kadlec se ve Spartě stal jednou z nejvýraznějších marketingových tváří klubu
Václav Kadlec se ve Spartě stal jednou z nejvýraznějších marketingových tváří klubu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud