19. srpna 2013 • 11:45

Posila za 104 milionů. Zdravím Frankfurt, uvedl se Kadlec v němčině

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vytoužený útočník je v Německu! Václav Kadlec v neděli večer dorazil se svou přítelkyní Renatou do Frankfurtu, kde jej čekalo oficiální přivítání jako nové posily místního Eintrachtu. Jednadvacetiletý talent zvládl i první interview pro klubovou televizi, fanoušky na konci rozhovoru pozdravil německy. "Ich grüsse alle Frankfurter fans," vzkázal rozesmátý forvard.



V sobotu Václav Kadlec naposledy oblékl dres Sparty, s letenským týmem se v Plzni loučil s kapitánskou páskou na ruce. O den později už autem svištěl do Německa, kde se hlásil novému zaměstnavateli, bundesligovému Eintrachtu Frankfurt.


"V posledních dnech jsem byl hodně napjatý. Doufal jsem, že všechno vyjde a do Frankfurtu půjdu. Moc se na nové angažmá těším," vyprávěl Kadlec po svém příjezdu do Frankfurtu v prvním rozhovoru pro klubovou televizi.

Jednání Eintrachtu se Spartou probíhala několik týdnů, nakonec vše klaplo. Den po ligové bitvě s Plzní (0:0) Sparta oficiálně oznámila: Kadlec odchází, s Frankfurtem jsme se dohodli. Podle německých médií se přestupová částka pohybovala okolo 80 milionů, zdroje deníku Sport mluví o částce přesahující 100 milionovou sumu (přesně 104).

VIDEO: první rozhovor Václava Kadlece pro klubovou televizi Eintrachtu

Václav Kadlec s kapitánem Sparty Tomášem Řepkou
Václav Kadlec s kapitánem Sparty Tomášem Řepkou

"Těším se na první trénink s týmem. Vím, že bundesliga je náročná soutěž, těžší než česká liga. Viděl jsem zápasy Frankfurtu s Herthou Berlín (1:6) i s Bayernem Mnichov (0:1). Ale věřím, že mám kvalitu, abych se prosadil a dokážu naplnit očekávání fanoušků," doufá talentovaný útočník.

Kadlec odpovídal na dotazy v češtině, tlumočníka mu dělal agent Paska. Mladý reprezentant bude němčinu teprve dopilovávat, v kabině si asi zpočátku pomůže angličtinou, kterou vládne podstatně lépe. Německy už zvládl pozdravit fanoušky. "Ich grüsse alle Frankfurter fans," řekl s roztomilým přízvukem a rozesmál přítomné novináře.

Od Kadlece si ve Frankfurtu hodně slibují. Klub se po dvou úvodních porážkách krčí na posledním místě bundesligy, jedna z největších nadějí českého fotbalu má přinést do týmu potřebnou ofenzivní kvalitu.  

"Se Spartou jsme byli v kontaktu několik týdnů, jsme rádi, že se v neděli podařilo transfer dokončit. Kadlece si do týmu hodně přál trenér Armin Veh, který v něm vidí velký potenciál," uvedl sportovní ředitel Frankfurtu Bruno Hübner.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud