19. listopadu 2013 • 17:01

Divný záskok za Messiho. Barcelona by stála o Berbatova

Autor: bko, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo může nahradit zraněného fotbalového génia Lionela Messiho? V Barceloně překvapivě ukázali na Dimitara Berbatova. Bulharský útočník si přitom po odchodu z Manchesteru United už nedokázal vykopat angažmá v klubu patřícího k evropské extratřídě. Byl by to trochu divný záskok.



Berbatovovi skončí na konci roku smlouva ve Fulhamu a podle anglického deníku Daily Express by potom mohl být k dispozici na Nou Campu. Berbatov sice ve Fulhamu pravidelně nastupuje, ale vstřelil od začátku sezony pouze jeden gól, i to se možná odráží na celkovém umístění týmu, který se nachází na sestupové příčce.

Trenér Barcelony Gerardo Martino je otevřený myšlence přivést bulharského kanonýra do Barcelony, jen pokud nebude pro klub finančně moc náročný. Nejdříve chtěl přitáhnout zvučnější jména, jako jsou Robert Lewandowski z Dortmundu či útočník Manchesteru City Sergio Agüero. Jejich získání by bylo mnohem nákladnější.

Lékaři po dnešním vyšetření odhadli dobu rekonvalescence na šest až osm týdnů.
Lékaři po dnešním vyšetření odhadli dobu rekonvalescence na šest až osm týdnů.

Proto se trenér Barcelony měl rozhodnout právě pro Berbatova. I když už není o bulharském střelci tolik slyšet, Martino věří, že má stále co ukázat a jeho kvality jsou obrovské. Barcelona by ho mohla zlákat. Dvaatřicetiletý Berbatov prohlásil, že fotbal chce hrát až do čtyřiceti a kariéru se rozhodně ukončit nechystá. Teď by dostal šanci ještě jednou udělat velký obrat v kariéře.

Bude mít vůbec Berbatov možnost Messiho nahradit? Argentinský útočník má natržený sval a lékaři mu zákázali fotbal až do konce roku. Nikdo však přesně neví, kdy se Messi na trávník vrátí. Pokud se zvládne ze zranění zotavit opravdu podle plánu, nebude vlastně Berbatov potřeba. Můžeme jen čekat, jestli uvidíme bulharského útočníka dávat góly za obhájce španělského titulu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud