26. července 2007 • 00:00

Hartig přijde kvůli zranění o úvod ligy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svalové problémy? Na ty má fotbalový útočník Lukáš Hartig téměř patent. Nyní fyzickou zátěž nevydrželo levé stehno olomouckého fotbalisty.



Svalové zranění připraví olomouckého fotbalistu Lukáše Hartiga o začátek prvoligové sezony. Třicetiletý útočník si ve středečním přípravném utkání proti Hradci Králové poranil levé stehno a podle lékařů může Olomouci scházet čtyři až šest týdnů. Hartig si ublížil bez cizího zavinění, hned po pěti minutách středečního zápasu se s bolestivým výkřikem zhroutil k zemi. Fyzickou zátěž nevydrželo jeho levé stehno. "Vyšetření magnetickou rezonancí sice ukázalo, že nemá nic utrženého, ale namožený sval si může podle průběhu léčby vyžádat čtyři až šest týdnů klidu. Začátek ligy tedy určitě nestihne," řekl sportovní manažer Sigmy Augustin Chromý. Autor dvanácti ligových branek, který do Olomouce přišel loni na podzim z Artmedie Bratislava, měl být klíčovým hráčem ofenzivy. Se svalovými problémy laboroval už na jaře a zranění je podle všeho jejich důsledkem. Kouč Martin Pulpit při Hartigově absenci tlačí na vedení klubu, aby mu do útoku přivedlo posilu. "Po jeho odstoupení se ukázalo, že v útoku máme rezervy. Proto bych ho chtěl posílit," řekl ve středu Pulpit novinářům.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud