9. června 2014 • 12:09

To je ďábel! Mourinho vyběhl z lavičky na hřiště a zfauloval soupeře

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Provokuje cizí fanoušky, má kyselé komentáře na hráče (někdy i ty vlastní!), dokonce jednou málem vypíchl oko trenérovi soupeře... A teď svou pověst pořádného fotbalového čerta trenér José Mourinho obohatil o další kousek. Coby trenér fauloval přímo během zápasu jednoho z hráčů.



Mourinho vyběhl z lavičky na trávník, šikovně nastavil nohu a nic netušící soupeř se namísto zpracování přihrávky skácel k zemi. Portugalský kouč pak v klidu odkráčel zpátky za čáru a jen se vítězně usmíval... A nebyl sám!

Nevídaný zákrok totiž nepředvedl v ostrém utkání své Chelsea, ale během zápasu, ve kterém šlo o zábavu – a především dobrou věc. Taktický faul si schoval na pátý ročník Soccer Aid, charitativní akce, kterou pořádá Dětský fond Organizace spojených národů (UNICEF).

VIDEO | Řádění Josého Mourinha odnesl zpěvák Olly Murs

Mourinhovou obětí se stal Olly Murs, zpěvák a autor hitu Dear Darlin', který obul kopačky a coby člen výběru anglických celebrit a fotbalistů v neděli na stadionu Old Trafford vyběhl k zápasu s mezinárodním mixem právě pod Mourinhovým vedením.

Kromě fotbalových legend Clarence Seedorfa, Jaapa Stama, Edgara Davidse, Edwina van der Sara, Alessandra del Piera či Andreje Ševčenka byste na soupisce našli i světoznámého kuchaře Gordona Ramsayho nebo třeba herce Jamese McAvoye (X-Men: Budoucí minulost) a Jeremyho Rennera (Avengers).

José Mourinho během charitativní akce Soccer Aid koučoval i známého kuchaře Gordona Ramseyho (vlevo)Foto Profimedia.cz
Ani tým Anglie ale za světovým výběrem nezaostával. Vedle faulovaného zpěváka Ollyho Murse a dalších ostrovních celebrit si dres oblékli někdejší výborní fotbalisté Jamie Carragher, David Seaman nebo Teddy Sheringham, trenérské povinnosti na lavičce domácího týmu připadly kouči West Hamu Samu Allardyceovi, kterému asistoval populární zpěvák Robbie Wililams.

Pětašedesát tisíc fanoušků na stadionu Manchesteru United ale muselo skousnout vítězství hostujícího týmu. Za Anglii se totiž po bezbrankové první půlce trefili pouze Redknapp a bývalý kanonýr Sunderlandu Kevin Phillips, kdežto Mourinha potěšila nejen trefa irského zpěváka Nickyho Byrnea, ale především hned trojnásobná porce radosti od hattrickového hrdiny Seedorfa.

Tím nejdůležitějším číslem však nebylo konečné skóre 4:2 pro Mourinhův mezinárodní tým, nýbrž částka vybraná na dobrou věc. Celkem nejen fanoušci fotbalu poslali na účty UNICEF více než 4,2 milionu liber, v přepočtu přes 140 milionů korun.

Světový výběr pod vedením kouče Josého Mourinha zvítězil v pátém ročníku Soccer Aid nad výběrem Anglie 4:2... a hlavně vybral přes 140 milionů pro UNICEF!
Světový výběr pod vedením kouče Josého Mourinha zvítězil v pátém ročníku Soccer Aid nad výběrem Anglie 4:2... a hlavně vybral přes 140 milionů pro UNICEF!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud