3. června 2014 • 11:58

Courtois se má v létě hlásit Chelsea. O čem mluvil s Mourinhem?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je čím dál jasnější, že v létě se na startu přípravy Chelsea sejde duo světových brankářů. Zároveň osobností, které chtějí stát mezi tyčemi, ne zaskakovat v roli dvojky. Belgický talent Thibaut Courtois počítá s tím, že začne v Chelsea, kde má ještě dva roky platnou smlouvu. S konkurentem Petra Čecha už mluvil i trenér José Mourinho.



Courtois potvrdil, že s koučem Chelsea o budoucnosti už telefonicky hovořil. "Ano, Mourinho mi volal před závěrečným zápasem ligy s Barcelonou. O čem jsme mluvili, zůstane mezi námi," zůstal tajemný 22letý Belgičan.

Courtois už v 19 letech podepsal v Chelsea smlouvu, kvůli přítomnosti jasné jedničky Čecha ihned odešel sbírat zkušenosti na hostování do Španělska. V Atlétiku Madrid odchytal poslední tři sezony a vyšvihl se mezi elitní gólmany.

Podle mnohých nastal správný čas k tomu, aby si ho Chelsea stáhla zpátky a dala mu šanci. "Mám v Chelsea ještě dva roky smlouvu, takže bych tam měl nastoupit k tréninku. Pak si promluvíme, co dál," řekl Courtois.

Brankář Petr Čech už začal po operaci znovu trénovatFoto Profimedia.cz

Vytáhlý belgický reprezentant se nyní soustředí na světový šampionát v Brazílii, kam jede s mladým, ale velmi kvalitním týmem v roli černých koňů turnaje. "Teď není čas přemýšlet nad přestupem. Je před námi mistrovství světa," připomněl talentovaný brankář.

Courtois nedávno prohlásil, že by nebylo nejšťastnější, aby spolu s Petrem Čechem zůstali v Chelsea oba. Ani jeden totiž nechce sedět na lavičce a disponuje kvalitami k tomu, aby plnil roli jasné jedničky ve špičkovém klubu.

V Atlétiku ale s prodloužením hostování Courtoise už zřejmě moc nepočítají. Španělský mistr poslal nabídku na pět milionů eur za mladého argentinského gólmana Gerónimo Rulliho z Estudiantes, nachystaná je pro něj pětiletá smlouva.     

Zvláštní zápas prožíval v semifinále Ligy mistrů Thibaut Courtois. Patří Chelsea, ale chytal proti ní za Atlético Madrid
Zvláštní zápas prožíval v semifinále Ligy mistrů Thibaut Courtois. Patří Chelsea, ale chytal proti ní za Atlético Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud