15. srpna 2007 • 00:00

Řepka: Rosického to bude bolet!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodních zápasech 3. předkola Ligy mistrů dnes hostí Sparta londýnský Arsenal v čele s Rosickým a Slavia v Amsterdamu proti Ajaxu.



Znají se z reprezentace, ale ohledy teď půjdou stranou. "Bude to bolet nejen Rosu, ale všechny," vzkázal Tomáš Řepka, sparťanský kapitán a tvrďák, den před výkopem Tomáši Rosickému a jeho spoluhráčům.


Jak zastavit Rosického? Už máte nějaký plán? "Co na něj vymyslet? Do zápasu je ještě času dost, ale trenér už snad něco v hlavě má a něco na něj vymyslí. Já věřím, že to dopadne dobře a že se budeme radovat. S tímhle jdeme do zápasu." Takže stále platí vaše slova vyřčená před losováním 3. předkola Ligy mistrů. A sice: Nepostup do základní části by byl pro Spartu neúspěch? "Určitě ano! Na soupeři nezáleží, tady už si není z čeho vybírat. Jestli je to Arsenal, nebo relativně papírově slabší tým, je jedno. Na našich cílech se nic nemění. Popereme se o postup, uděláme pro něj všechno. Jdeme se na hřiště poprat a postoupit." Bude to pro vás zápas roku? Podle jeho výsledku může být hodnocena celá letenská sezona. "Je to velký zápas, ale ne zápas roku. My k tomu přistupujeme jako k důležitému utkání. Víme, o co jde. A kdyby se to nepovedlo? Já doufám, že se to nestane, ale kdyby jo, tak věřím, že se podle toho Sparta celý rok hodnotit nebude. Dělat z případného vyřazení závěry pro celou sezonu, to by bylo špatně. Ale já věřím, že na to nedojde. A naopak do skupiny postoupíme. To by nás pak mohlo nakopnout dopředu." Půjde o vaše první soutěžní utkání v sezoně, protože ligový vstup jste musel vynechat kvůli disciplinárnímu trestu. Považujete to za handicap? "Bylo by asi lepší, kdybych už něco odkopal. Ale jsem natolik zkušený a v uvozovkách starý hráč, že si s tím musím nějak poradit. Velký problém bych v tom neviděl." V čem tkví podle vás největší síla Arsenalu? "Je to velmi kvalitní mančaft. Kdo se mi líbí? Všechna místa mají kvalitně obsazená. Ale na Rosovi je vidět, že vyčnívá. Že dává mančaftu řád a herní styl." Jak moc se tým změnil od dob, kdy jste proti němu nastupoval v Premier League v dresu West Hamu? "V tomhle mužstvu už jsou snad jen jeden nebo dva hráči, proti kterým jsem ještě hrál. Já jsem zažil ještě starej Arsenal. I proto se na zápas moc těším a jsem na něj zvědavý." Jakou máte osobní bilanci s tímto soupeřem? "Moje bilance s Arsenalem je v můj prospěch. Málokdy jsem s ním prohrál. I když jsem proti němu nastupoval ještě s Fiorentinou." Vybavíte si nějaký speciální moment? "Vzpomínám hlavně na Henryho. To byly vždycky souboje! Ta jeho chytrost, rychlost... Měl jsem toho s ním opravdu pokaždé dost. Jsem rád, že už tady není. Je to samozřejmě škoda pro Arsenal, možná i pro diváky, že ho v Praze neuvidí, ale jak jsem řekl, já jsem za to rád."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud