16. srpna 2007 • 00:00

Beckham poprvé skóroval

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Beckham vstřelil premiérový gól v dresu amerického Los Angeles Galaxy a zajistil svému celku účast ve finále zámořské Superligy.



David Beckham vstřelil premiérový gól v dresu amerického Los Angeles Galaxy. Do středečního semifinále Superligy s DC United nastoupil anglický fotbalista s kapitánskou páskou a přestože kvůli setrvávajícím potížím s kotníkem odehrál pouhých 63 minut, byl hlavní hvězdou duelu, který jeho tým vyhrál 2:0. V prvním poločase otevřel Beckham skóre brankou z přímého kopu a po přestávce přihrál na gól Landonu Donovanovi. Pro Beckhama, který si v Americe za sezonu vydělá 6,5 milionů dolarů, byl středeční zápas večerem velkých premiér. Poprvé nastoupil v základní sestavě týmu Galaxy, kam přišel z Realu Madrid. Už v 18. minutě dostal první žlutou kartu v Americe a o devět minut později si záložník připsal první gól v dresu losangeleského klubu, když se prosadil z přímého kopu 25 metrů od branky. Tím však představení dvaatřicetiletého anglického reprezentanta, který kvůli potížím s kotníkem před tím odehrál za Galaxy pouhých 37 minut, neskončilo. Dvě minuty po přestávce našel Beckham přihrávkou mezi obránce Donovana, který přidal druhý gól Galaxy. Pět minut před tím, než byl za nadšeného potlesku necelých 18 tisíc fanoušků v losangeleském Home Depot Centru vystřídán, mohl bývalý hráč Manchesteru United a Realu Madrid přidat i druhou trefu v zámoří, brankář Troy Perkins však tentokrát Beckhamův přímý kop zlikvidoval skvělým zákrokem. Ve finále Superligy čeká Galaxy mexický celek Pachuca.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud