17. srpna 2007 • 00:00

Nad nabídkou neváhal

Autor: Sport
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvouletou smlouvu s ostravským Baníkem podepsal včera třiatřicetiletý záložník Rudolf Otepka z Příbrami.



Dvouletou smlouvu s ostravským Baníkem podepsal včera třiatřicetiletý záložník Rudolf Otepka z Příbrami. Tak rychle zareagoval klub z Bazalů na zranění svého klíčového hráče Martina Lukeše. Otepka se v Ostravě potká s trenérem Večeřou, s nímž se před lety nerozešel v dobrém...


Před sedmi lety vás trenér Večeřa vedl v Drnovicích a vaše angažmá tam tehdy neskončilo dobře, vzpomínáte? "Samozřejmě. Tehdy jsme s Markem Kuličem trochu dováděli a tím jsme u pana Večeři dohráli. Toho Kuldu tam raději nepište, aby se na mě nenaštval, že ho do něčeho tahám. Zkrátka to tehdy skončilo pro nás neslavně. V Drnovicích jsem pod panem Večeřou dohrál." Teď jste se s ním potkal v Ostravě, on si dokonce váš příchod do Baníku přál. Už jste probrali sedm let starou minulost? "Ano, řekli jsme si, že už je to dávno pryč. To k fotbalu patří. S někým vycházíte, s někým ne, postupem času zjistíte, že jste udělal chybu. My jsme si řekli, že budeme spolu pracovat na tom, aby byl Baník úspěšný, a já pro to chci udělat všechno." Kdo z vás dvou to sedm let staré téma otevřel? "Trenér Večeřa se mě zeptal, jestli si na něj pamatuju, já řekl, že samozřejmě, a on se zeptal, jestli ve špatným. A já mu řekl, že to vůbec ne. Že to k fotbalu patří, a tím jsme to uzavřeli." Vedení Baníku prohlašuje, že v Ostravě nejste proto, abyste nahradil Martina Lukeše, protože to vzhledem k jeho roli v mužstvu dost dobře nejde. Ale nároční fanoušci Baníku to od vás zřejmě čekat budou. Nemáte z toho obavy? "Neměl jsem, ale už se mě na to ptalo tolik lidí, že z toho začínám být nervózní (usmívá se). Ne, beru to normálně. Každý jsme nějaký hráč a někoho nahradit jen tak nejde. Zvláště ne Martina Lukeše. On je takový, já jsem jiný." Vaši dva synové jsou velkými fotbalovými fanoušky. Jak přijali fakt, že přestupujete do Baníku? "Byli příjemně překvapeni. I když žijeme v Příbrami a chceme tam zůstat, oni Baníku fandí, stahujou si z internetu všechno, co se klubu týká. Takže je samozřejmě budu muset na Bazaly někdy vzít. Ale jinak se do Ostravy stěhuju sám. Kluci chodí v Příbrami do školy, občas sem za mnou i s manželkou dorazí." Čekal jste vůbec, že se ve svém věku ještě dostanete k tak zajímavému angažmá? "Nečekal a už jsem byl vyrovnaný s tím, že svou kariéru v Příbrami dokončím. Už mi to ani nevadilo, protože tam žiju, vyhovovalo mi to. Nad nabídkou Ostravy jsem ale neváhal. Neznám sice přesně podmínky, jaké mají hráči třeba v Liberci, nebo jinde, ale pro mě je Baník klubem, který patří v lize mezi tři nejlepší."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud