20. srpna 2007 • 00:00

Jablonec a Boleslav získali první bod

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonec a Mladé Boleslavi získali ve třetím ligovém kole první bod v sezoně za remízu 1:1 v dnešním vzájemném utkání.



Fotbalisté Jablonec a Mladé Boleslavi získali ve třetím ligovém kole první bod v sezoně za remízu 1:1 v dnešním vzájemném utkání. První branku utkání dal ve 13. minutě domácí Hamouz, o devět minut později stanovil konečný výsledek Kysela. Oba týmy skórovaly poprvé v ročníku. Souboj dvou poražených z úvodních dvou kol začala aktivně Mladá Boleslav, která v úvodních čtyřech minutách třikrát ohrozila branku Michala Špita, nejvážněji ve 2. minutě Rajnoch. Jablonec poprvé zahrozil v 7. minutě, ale v závěru před brankářem Millerem prováhali vhodný okamžik k zakončení Zelenka se Svátkem. Ve 13. minutě prolomil Jablonec střeleckou smůlu, jež se ho držela v úvodních dvou kolech. Po rychlé akci Zelenky pronikl Baranek podél brankové čáry, chytře našel u zadní tyče volného Hamouze, který hlavou bezpečně zavěsil. Ve 22. minutě bylo vyrovnáno. Po pravé straně utekl Krejčímu Kysela, jehož nedokázali zablokovat ani ze všech sil se vracející Homola se Zábojníkem a boleslavský hráč tvrdou ranou propálil brankáře Špita. Vzápětí na druhé stráně střílel nebezpečně Eliáš. V ofenzivně laděném utkání měl další brankovou příležitost Holub, ale Špit mu včasným vyběhnutím snížil střelecký úhel a s trochou štěstí míč vytěsnil nad branku. Také ve druhé půli se hrál svižný fotbal s řadou rušných momentů. Oba týmy prahly po prvních ligových bodech. Vzruch do ochozů přinesla 63. minuta, ve které dali hosté druhý gól, ale Matějovský přihrál Holubovi do ofsajdu a branka nebyla uznána. Jablonec byl v této fázi pod tlakem. Jeho hra byla velmi neurovnaná a hráči si nedokázali přihrát ani na dva metry. Tlak i šance hostů však domácí přestáli a v 64. minutě po rychlé akci čerstvého Rilkeho zakončoval Vácha, ale Miller jeho pokus efektně chytil. Stále se hrálo nahoru dolů a další velkou šanci měl Jablonec v 78. minutě. Miller, který vyběhl až za hranici pokutového území, míč v posledním možném okamžiku před sprintujícím Váchou ukopl do zámezí. Také Jablonec dal branku, která neplatila. Centr Baránka poslal Hamouz hlavou do branky, ale těsně před tím, než míč přešel čáru, jej hlavou ťukl podle asistenta Ubiase v ofsajdu stojící Zelenka. Závěrečné minuty změnu skóre nepřinesly.


Výsledek: FK Jablonec 97 - FK Mladá Boleslav 1:1 po poločase Branky: 12. Hamouz - 22. Kysela. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Ubias.
Sestavy: Jablonec: Špit - Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí - Baranek, Vácha, Eliáš, Hamouz - Svátek, Zelenka. Trenér: Kozel. Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička - Kysela, Rajnoch, Matějovský, Poláček - Holub, Sedláček. Trenér: Zajíc.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud