8. července 2015 • 20:10

Plzeň otočila zápas s Uralem. Dvakrát inkasovala, rozhodl Kovařík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍPRAVA | Fotbalová Plzeň napravila selhání se Stuttgartem (3:6) a na soustředění v Rakousku se dočkala výhry. Přípravný zápas s ruským Uralem vyhrála 3:2, rozhodla trefa Jana Kovaříka ze začátku druhého poločasu. Český mistr v zápase s třináctým celkem uplynulé sezony ruské ligy po čtvrthodině prohrával 0:2, ale pak góly Slováka Michala Ďuriše, Daniela Koláře a Jana Kovaříka otočil skóre.



"Po zápase s bundesligovým soupeřem jsem byl k týmu velmi kritický. Vše jsme si rozebrali a již dnes jsme začali odstraňovat chyby. Je to důležité pro pohodu týmu, nicméně základ je uvědomění si, že bez agresivity, nasazení a stoprocentní koncentrace to nepůjde," řekl pro klubový web trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Plzni se v úvodním utkání rakouského soustředění nevedlo v defenzivě a chyb v obraně se dopustila i na začátku dnešního zápasu. V sedmé minutě otevřel skóre Acevedo a v patnácté minutě zvýšil hlavou nepokrytý Kňažev.

"Znovu jsme se v úvodu nevyvarovali hrubých individuálních chyb, které soupeři umožnily jít do laciného dvoubrankového vedení. Pokud se nám však podaří tyto chyby odstranit, věřím, že to bude dobré," uvedl Koubek.

Plzeňský stoper Václav Procházka v přípravném utkání na soustředění v Rakousku
Plzeňský stoper Václav Procházka v přípravném utkání na soustředění v Rakousku

Ukázali jsme sílu týmu, hodnotil Hubník

Hned za čtyři minuty snížil po Hrošovského centru hlavou Ďuriš a Viktoria ještě do pauzy svůj zlepšený výkon korunovala vyrovnáním. Ďuriš presinkem získal míč a připravil gól pro Koláře. V 53. minutě po Petrželově centru dokonal na zadní tyči hlavou obrat Kovařík.

"Podali jsme mnohem intenzivnější výkon než proti Stuttgartu, především v přechodové fázi jsme měli některé velmi kvalitní momenty. Hlavně v prvním poločase se mi líbila také kombinační stránka, nicméně nadále samozřejmě máme na čem pracovat," řekl Koubek.

"Bylo to důležité vítězství. Vstup do soustředění nám nevyšel a kdybychom prohráli další zápas, nebylo by to dobré. Jsem rád, že jsme to zvládli a věřím, že nás to nakopne. Ukázali jsme sílu týmu, protože jsme otočili nepříznivý stav. Ten duch a síla v Plzni určitě je," dodal bek Roman Hubník.

Plzeň, která se chystá na mistrovskou část kvalifikace Ligy mistrů, zakončí zápasový program v Rakousku v sobotu proti Dynamu Kyjev.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 7. • 18:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
3:2
ONLINE
8. července
18:30
FK Ural
FK Ural
Góly

Domácí: 19. Ďuriš, 38. Kolář, 53. Kovařík

Hosté: 7. Acevedo, 15. Kňazev

Sestavy

Domácí: Kozáčik (46. Bolek) – Matějů (46. Rajtoral), Hubník (C), Procházka (46. Baránek), Limberský – Hrošovský, Kučera (46. Vaněk) – Kopic (46. Petržela), Kolář (46. Hořava), Vůch (46. Kovařík) – Ďuriš (46. Mahmutovič)

Hosté: Žawnow (60. Arapov) – Martynovič, Kňazev (46. Fontanelle), Chozin (68. Dancev), Jemeljanov (82. Merkulov), Sapeta, Stavpec (46. Lungu), Burmistrov (76. Serčenkov), Acevedo, Dorožkin (65. Podberezkin)

Karty

Domácí: Ďuriš

Hosté: Martynovič, Lungu, Fontanelle

Rozhodčí

Stadion

Westendorf (Rakousko)

Přípravné fotbalové utkání ve Westendorfu:

Viktoria Plzeň - FK Ural Jekatěrinburg 3:2 (2:2)

Branky: 19. Ďuriš, 38. D. Kolář, 53. Kovařík - 7. Acevedo, 15. Kňažev.

Sestava Plzně:
I. poločas: Kozáčik - Matějů, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Kučera - Kopic, D. Kolář, Vůch - Ďuriš.
II. poločas: Bolek - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela, Hořava, Kovařík - Mahmutovič. Trenér: Koubek.

MATCH OVERVIEW LEGACY

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud