4. září 2015 • 21:51

Blažkovo loučení? Zákrok rozkrokem. Nenosím suspenzor, smál se

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho večer. Brankář Jaromír Blažek se na hřišti milované Sparty loučil s profesionální kariérou. V zápase Bláža All Star vs Sparta odchytal poločas za každý tým. A činil se. Udržel totiž čisté konto. „Teď už jich mám 167, to si napíšu. Zavolejte na statistiky, ať to přepíšou,“ úkoloval poté novináře.



Na Letnou si našlo cestu kolem 6 tisíc fanoušků. Všichni měli jeden cíl, rozloučit se s Jaromírem Blažkem . Samotný brankář na hřišti dokázal, že je stále ve formě. V prvním poločase znemožnil šanci Janu Kollerovi , ve druhém vychytal Marka Kincla.

To nejlepší si ale nechal na závěr zápasu, kdy parádním skokem zneškodnil ránu Jozefa Kožleje. Jenže po tomto zákroku zůstal ležet na zemi. Střela ho totiž trefila do rozkroku. „Nulu mám, ale za jakou cenu. Je to jeden z mých nejbolestnějších zákroků, ale nějak to rozchodím. My bohužel nenosíme suspenzory,“ smál se hrdina.

Celkově byl se svou rozlučkou Blažek velmi spokojený. „Užil jsem si to. Jsem rád, že přišli lidi a fantasticky fandili. Bylo to podle mých představ,“ pochvaloval si. „Patří to k nejdojemnějším chvílím, které jsem zažil. I když proti narození dětí to je nic,“ přiznával.

Blažek se loučil s kariérou. Na Letné tleskalo šest tisíc lidí
Video se připravuje ...

Rozlučka na Letné: Nejbolestivější zákrok Jardy Blažka
Video se připravuje ...

 

Po konci zápasu absolvoval dlouholetý gólman pražského klubu poslední kolečko před letenskými tribunami. A dokonce navštívil i sparťanský kotel. „Vůbec jsem nevěděl, co mě na konci čeká, nebyl jsem u scénáře. Ale bylo to super, jsem rád, že mě kluci z kotle pustili i zpátky,“ usmíval se.

A jak si Blažek užívá fotbalový důchod? „Tohle léto už jsem si to začal užívat, akorát musím dojíždět do Jihlavy, kde mám práci, ovšem na to si nestěžuju. Ale jinak super, nemusel jsem někde běhat, nemusel jsem koukat na kila,“ lebedil si.

Bývalý brankář české reprezentace neplánuje ani nastupovat v nižších soutěžích jako mnoho jeho bývalých spoluhráčů. „Do toho se pouštět nechci. Nepřemýšlím o tom. Třeba mi to jednou začne chybět, ale teď jsem měl rukavice po těch měsících a vůbec mi to nechybělo,“ prozradil. A co si takhle vyzkoušet hru v poli? „To bych musel běhat a já už se toho naběhal dost,“ zakončil Blažek.

Rozlučkový zápas bývalého fotbalového brankáře Jaromíra Blažka (hráno na 2x35 minut):

Sparta Praha - Bláža All Star 2:3 (2:0)

Branky: 10. Kincl, 26. Lokvenc - 44. Jankulovski, 53. Mintál, 60. Gunda. Rozhodčí: Draštík - Jiřík, Hojsík.

Tým Sparty: Jaromír Blažek, Tomáš Poštulka, Zdeněk Pospěch, Jiří Novotný, Tomáš Řepka, Milan Fukal, Petr Gabriel, Vlado Labant, Karel Poborský, Libor Sionko, Jiří Kladrubský, Tomáš Hübschman, Rastislav Michalík, Miroslav Matušovič, Vratislav Lokvenc, Marek Kincl, Josef Obajdin, Jozef Kožlej. Trenér: Jozef Chovanec.

Bláža All Star: Jaromír Blažek, Daniel Zítka, Peter Gunda, Zdeněk Grygera, René Bolf, Adam Petrouš, Tomáš Ujfaluši, Marek Nikl, Marek Jankulovski, Pavel Mareš, Stanislav Vlček, Vladimír Šmicer, Štěpán Vachoušek, David Jarolím, Roman Týce, Patrik Berger, Ivo Ulich, Jan Koller, Milan Baroš, Marek Mintál, Pavel Kuka. Trenér: Michal Bílek.

Blažek při své rozlučce na Letné vychytal Jardu Kužela
Video se připravuje ...

Aplaus pro Blažka: Sparťanští ultras se loučili s dýmovnicemi
Video se připravuje ...

Skvělý reflex! Takhle Blažek vychytal Marka Kincla
Video se připravuje ...

Sparťané aplaudovali Řepkovi. Tleskali krásné patičce!
Video se připravuje ...

Jaromír Blažek během svého rozlučkového utkání na Letné
Jaromír Blažek během svého rozlučkového utkání na Letné

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud